Notepad ++ kopje me formatim

Notepad ++ kopje me formatim [Shqiptar]

Notepad ++ kopje me formatim

Formati i tekstit në Notepad ++ mund të kopjohet në clipboard ose të eksportohet duke përdorur menynë Plugins> NppExport> Eksporto në RTF ose Eksporto në HTML.

Pasi të jetë eksportuar, teksti i formatuar me theksimin e sintaksës mund të ngjitet në aplikacione të tjera, si LibreOffice, Microsoft Word ose një post WordPress.

Janë ofruar disa mundësi për të eksportuar të dhënat me dekorimin e tekstit:

  • Eksporto në RTF, për të hapur me një redaktor teksti si LibreOffice ose Word,

  • Eksporto në HTML, lart e hapur me një shfletues të tillë si Mozilla Firefox ose Google Chrome,

  • Kopjoni RTF në clipboard, i cili do të lejojë të ngjisni tekstin me dekoratë drejtpërdrejt në një LibreOffice ose dokument Word,

  • Copy HTML to clipboard, e cila do të kopjoni tekstin, por humbni dekorimin,

  • Kopjoni të gjitha formatet në clipboard, të cilat do të kopjojnë gjithçka në clipboard.

Shkarkoni Firefox-in
Shkarkoni redaktorin e kodit burimor të Notepad ++ me sintaksë të theksuar
Shkarko Google Chrome
Shkarko Libre Office
Qendra e shkarkimit të Microsoft Office

Notepad + + kopjoni të gjitha formatet në shkelje të qasjes në clipboard

Kur përdorni funksionet e eksportit, mund të ndodhë gabimi i përjashtimit Shkelja e qasjes nga runPluginCommand.

Në një rast të tillë, përdorni eksportin në skedarë në vend të kopjimit në clipboard, për të arritur shpejt rezultatin.

Për ta zgjidhur atë, rinisni Notepad ++, rinisni kompjuterin, ose përditësoni Notepad ++ me versionin më të fundit nëse zgjidhjet e mëparshme nuk po funksionojnë.

Burimi i kopjimit në Firefox me format

Nuk është e mundur të kopjoni një skedar burimi nga Firefox me formatimin e tekstit, ose të paktën jo pa përdorur shtojca specifike ose aplikacione.

Megjithatë, është e mundur të marrësh kodin burimor HTML me formatimin e tij duke ngjitur tekstin në Notepad ++, duke zgjedhur menunë Language> H> HTML dhe duke përdorur atë zgjidhje për të ngjitur tekstin në një redaktor tjetër.

Libre Office paste HTML

Nëse nuk është gjithmonë e mundur të ngjitet HTML me formatimin e tekstit, një zgjidhje tjetër është përdorimi i eksportit tek opsioni RTF i Notepad ++.

Sapo dosja e eksportit të jetë ruajtur në kompjuter, ajo mund të hapet në LibreOffice dhe dekorata e tekstit do të shfaqet ashtu siç ishte në Notepad ++.

Wordpress paste HTML

Për të ngjitur disa tekst HTML të formatuar në WordPress, dhe të vizualizoni dekorimin e tekstit ashtu siç ishte në Notepad ++ për shembull, mënyra më e mirë është të eksportojmë skedarin në RTF, ta hapim atë në LibreOffice ose Microsoft Word dhe, prej andej, kopjoni dhe ngjisni për redaktorin vizual të WordPress.

Në këtë mënyrë, kodi duhet të ishte ngjitur me theksimin e sintaksës së tij.

Nëse teksti futet në modalitetin e përpunimit të tekstit, atëherë nuk ka gjasa që të shfaqet siç duhet, ose aspak, pasi redaktori vizual do të përpunojë kodin HTML në vend që ta shfaqë atë.

Notepad ++ kopje me theksim të sintaksës

Në mënyrë që të kopjoni tekstin me theksim të sintaksës në Notepad ++, është e nevojshme të përdorni një plugin të jashtëm si NPPExport.

Plugin mund të instalohet me menaxher plugin, i cili mund të ketë akses në shtesat e menysë> menaxher plugin> skedat e plugins në dispozicion> NPPExport> instalo.

Sapo të jetë instaluar plugin, rifilloni Notepad ++ me qëllim që të shihet shtojca NPPExport të shfaqet në menunë e shtojcave.

Pastaj, thjesht zgjidhni shtojcat e opsioneve> NPPExport> kopjoni të gjitha formatet në clipboard, me qëllim që të kopjoni tekstin me theksim sintakse nga Notepad ++ për të ngjitur në redaktuesin Word ose tekstit tjetër.

Artikuj të ngjashëm

koments (0)

Lini një koment