Outlook gjeni dosjen e emailit në disa hapa të thjeshtë

Si të gjeni një dosje të humbur në Outlook?

Duke përdorur opsionet e përparuara të skedës së kërkimit, është e mundur të gjesh postë elektronike nga përmbajtja, dërguesi, takimet dhe takimet e kalendarit apo edhe kontakte Outlook, dhe të shikoni se në cilën dosje të hierarkisë ku ndodhen, duke përdorur mjetet e gjetura të përparuara të Outlook.

Shikoni më poshtë një udhëzues të hollësishëm për të gjetur emailin e Outlook-it është me disa lehtësime për t'u ndjekur.

Outlook gjeni mail dosje është në

Është shumë e lehtë për të lëvizur gabimisht një dosje nga hierarkia e dosjeve në Outlook pa vërejtur - dhe mjaft e vështirë për ta gjetur atë përsëri.

Megjithatë, është e mundur të gjesh përsëri dhe madje të shohësh se ku ndodhet në hierarki - duke shkuar në gjetjen e Avancuar, duke kërkuar për email në atë dosje, duke hapur një nga emailet dhe duke kërkuar pozicionin e saj në hierarki.

Filloni me hapjen e veglës Advanced Find, me shortcut CTRL + SHIFT + F.

Mjet i avancuar i gjetjes: CTRL + SHIFT + F

Outlook gjeni çfarë dosjeje është një email

Atje, në fushën Shiko, zgjidhni Çdo lloj artikulli Outlook

Shko te Avancimi i tabelës dhe zgjidhni opsionin në Fusha => Të gjitha fushat Shënim => Në dosje.

Shkruani nën Vini emrin ose emrin e pjesshëm të dosjes që kërkoni, dhe klikoni Shto në listë.

Nëse nuk keni klikuar në Shto në listë, kur klikoni Find Now, Outlook do të propozojë që të shtoni kriteret tuaja në listë, klikoni Po.

Pas klikimit mbi Gjej Tani, do të shihni listën e postës elektronike të vendosur në dosje me emra të ngjashëm në kërkimin tuaj.

Klikoni dy herë mbi një nga postat që keni ruajtur në dosjen që kërkoni për ta hapur.

Si të kërkoni një dosje në Outlook?

Sapo të postoni, hapni një dritare të re Advanced Find me CTRL + SHIFT + F, mjeti i ri i kërkimit tashmë do të jetë i konfiguruar për të kërkuar në dosjen e postës.

Kliko Browse ....

Dhe bingo! Këtu mund të shihni hierarkinë nën të cilën ndodhet dosja.

Kthehuni në dritaren tuaj të Outlook, lundroni në pemën e dosjeve në dosjen tuaj dhe jeni gati.

Outlook e gjen dosjen me emër

Nuk është e mundur të kërkohet direkt për një dosje me emrin e saj. Megjithatë, nëse jeni në gjendje të mbani mend çdo hollësi në lidhje me një email të ruajtur në atë dosje, si emri i marrësit, emaili i dërguesit, detajet e tekstit për shembull, është e mundur të kërkoni atë email dhe të shihni se në cilën dosje është dhe ku dosja është në hierarkinë e dosjeve, duke përdorur opsionin e avancuar të gjetjes së Outlook.

Si mund të marr një dosje të humbur në Outlook?

Nuk ka asnjë mënyrë për të kërkuar një dosje me emrin e saj, në rast se ju zhvendoset aksidentalisht një dosje për shembull. Nëse dosja nuk përmban ndonjë email, atëherë mënyra e vetme për të gjetur dosjen është të shfletoni hierarkinë e dosjes. Sidoqoftë, nëse mund të mbani mend disa tekst të një emaili të vendosur në atë dosje, mund të gjeni se emaili i Outlook-it është si më poshtë.

Në programin Outlook, përdorni kutinë e kërkimit në pjesën e sipërme të djathtë të dritares. Atje, sigurohuni që të gjitha artikujt Outlook të aktivizohen në menunë rënëse.

Vendosni vargun e kërkimit, për shembull një pjesë të një mesazhi të përfshirë në atë dosje, në fushën e kërkimit për të gjetur dosjen në Outlook.

Kryeni kërkimin, dhe duke përdorur opsionin "nga dosja" të rezultateve të kërkimit, do të keni mundësi të gjeni emailin e Outlook-i të dosjes, duke pasur një vështrim në emrat e dosjeve për të gjetur dosjen që po kërkoni.

Rastësisht shkoi një dosje dhe nuk mund ta gjesh - MSOutlook.info

Webmail Outlook gjeni dosjen e emailit

Në aplikacionin e internetit të Microsoft Outlook‌ 360, është pak më ndryshe të gjesh dosjen e një emaili, pasi kërkimi i përparuar nuk është i disponueshëm.

Për të gjetur dosjen e postës elektronike në aplikacionin e Outlook-ut në internet, përdorni kutinë e kërkimit për të gjetur një email që përmbahet në atë dosje me një pjesë të tekstit që përmban. Pastaj, në listat e rezultateve, emri i dosjes do të shfaqet pranë fragmentit të emailit. Klikoni në emrin e dosjes për të ekzekutuar një kërkim në atë dosje.

Artikuj të ngjashëm


Comments (29)

Rita Davidson, 2018-08-19
Aimez lire votre contenu, continuez à poster
Robyn Nash, 2018-08-19
太棒了,這正是我想要的,現在我已經準備好了
Jackie Wilkerson, 2018-08-19
謝謝,這是有幫助的
Kendra Martinez, 2018-08-19
Deci așa facem noi, minunat să știm
Philip Hill, 2018-08-19
您好,我看到了您的文章,它幫助我解決了我的問題,非常感謝
William Green, 2018-08-19
No puedo creer que finalmente encontré la solución, esta fue una pesadilla durante mucho tiempo, ahora resuelta
parketeny, 2018-08-19
はい、それは私が必要なものです
pepiejavaS, 2018-08-19
Salom, sizning maqolangizni ko'rdim va bu mening muammomni hal qilishga yordam berdi, ko'p rahmat
torzone7, 2018-08-19
ਮੈਂ ਇਸਦਾ ਹੁਣੇ ਕੋਸ਼ਿਸ਼ ਕਰਾਂਗਾ, ਸ਼ੇਅਰ ਕਰਨ ਲਈ ਧੰਨਵਾਦ
ea2dotN, 2018-08-19
כן, זה מה שהייתי צריכה
ybierling, 2018-11-05
Merci pour votre retour d'information
Mlemonn, 2018-11-05
Top, merci beaucoup pour la perte de temps évitée
ybierling, 2018-11-05
Merci pour votre retour
Fabienne, 2018-11-05
J'ai bien suivi les instructions, c'est plutot intéressant. Mon dossier se trouve dans un dossier qui s'appelle "journal". Malheureusement je ne le vois pas dans mon arborescence
ybierling, 2018-11-05
Bonjour, serait-il possible que vous n'ayez pas sélectionné la bonne boite mail (en cliquent sur "Browse...") ? De plus, si le dossier est vide / ou que son contenu a été archivé. la recherche ne semble effectivement pas fonctionner... Cordialement
Riccardo, 2018-11-05
Excellent, merci
Martin, 2018-11-05
Merci beaucoup pour cette procédure. Facile et efficace.
ybierling, 2018-11-05
Merci pour votre retour
Tom, 2018-11-05
fonctionne parfaitement ! merci beaucoup
ybierling, 2018-11-05
Merci pour votre retour. Les miniatures ne pointaient effectivement pas vers les images, maintenant corrigé.
Chiara, 2018-11-05
Merci ! Très utile
Metz, 2018-11-05
Merci je cherchais depuis longtemps ! C'est un manque assez incroyable... Des images en meilleures définitions m'auraient aidé...
ybierling, 2018-11-05
Avec plaisir
marcG, 2018-11-12
'
drag8300, 2018-12-19
bonjour et merci pour cette méthode . Par contre elle ne fonctionne pas si le dossier n'est pas dans le fichier de donnée principal (par défaut pour la réception). - dans le cas ou il est dans un autre fichier de donnée, si on sélectionne ce dossier et si on fait CTRL maj F on a bien celui-ci sélectionné dans le champ "dans" mais dès qu'on positionne le champ "rechercher" à "tout type d'element outlook" le champ "dans" est forcé au dossier principal et le recherche ne fonctionne pas.
drag8300, 2018-12-19
désolé le message est limité et je n'ai pas pu terminé. j'espère que j'ai été clair . avez vous vu ce problème et avez vous une solution? je ne souhaite pas trop changer mon dossier de réception à chaque fois qu'on fait une recherche... merci et bonne journée.
Viviane, 2019-03-18
Merci beaucoup. Votre conseil est efficace et utile, mieux que sur le forum Microsoft.
Jordi Ferran Cases, 2019-03-18
Muchas gracias por el método. Me ha permitido ahorrar mucoh tiempo buscando una carpeta perdida. Gracias por compartirlo
Manuel, 2019-08-23
Absolutamente genial. Bravo!

Lini një koment