Portë gabimi XAMPP 80 tashmë në përdorim

Portë gabimi XAMPP 80 tashmë në përdorim - Shqiptar

Portë gabimi XAMPP 80 tashmë në përdorim

Marrja e këtij problemi kur përpiqeni të filloni Apache PHP në serverin XAMPP?

13:47:10 [Apache] Problem detected! 13:47:10 [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4! 13:47:10 [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free! 13:47:10 [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application 13:47:10 [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port 13:47:10 [Apache] Attempting to start Apache app... 13:47:10 [Apache] Status change detected: running 13:47:11 [Apache] Status change detected: stopped 13:47:11 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly. 13:47:11 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies, 13:47:11 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method. 13:47:11 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check 13:47:11 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues 13:47:11 [Apache] If you need more help, copy and post this 13:47:11 [Apache] entire log window on the forums Shkarko xampp for windows 10

Arsyeja mund të jetë që porti apache që po përdorni është tashmë në përdorim dhe dritaret nuk mund të fillojnë apache 2.2 në kompjuterin lokal, kështu që nuk mund ta përdorni për serverin tuaj Apache. Ju duhet të ndryshoni portin apache.

Gjeni skedarin tuaj apache httpd conf - nëse nuk e dini se ku ndodhet, në xampp për dritaren e dritareve 7, klikoni mbi Config> Apache (httpd.conf), ajo do ta hapë atë automatikisht në editorin e tekstit të parazgjedhur të sistemit.

Apache nuk do të fillojë pa portet e konfiguruara falas

Shikoni vijën që përmban Listen 80, 80 është porti i përdorur nga faqja e internetit apache - kjo është në cilën port apache dëgjon http.

Ndryshoni atë në një vlerë tjetër - për shembull Listen 8080, ndryshoni portin apache në xampp dhe ndryshoni portin e serverit apache.

Provo përsëri për të filluar apache ... Restart apache dhe shikoni nëse akoma keni apache xampp që nuk fillon.

Tani duhet të punojë! Të gjitha këto çështje duhet të zgjidhen: serveri apache nuk punon, php nuk punon në xampp, apache ndalet duke punuar xampp, windows 10 apache nuk punon, xampp apache nuk punon, apache nuk punon.

Ju mund të përballeni me problemet e skype 10, XAMPP Apache gabim Port 443 në përdorim nga Skype, kontrolloni portet e përdorura nga skype:

Ju mund të përdorni faqen tuaj të apache web me URL http: // localhost: 8080.

Problemi i XAMPP apache tani duhet të zgjidhet. Ku është log apache gjithashtu mund të ju ndihmojë për të nisur apache pasi të keni filluar panelin e kontrollit xampp. Apache httpd server web është shumë i fuqishëm! Në rast të më shumë çështjeve ju duhet të merrni shkrime apache dhe të shihni detajet.

Fillimi i një faqe interneti? Faqja jonë e konsultimit do t'ju ndihmojë se si të filloni një faqe interneti, si të hapni një faqe interneti, ose të bëni faqen tuaj wordpress. Fillimi i një faqeje të re mund të duket e vështirë në fillim, na kontaktoni për një kuotë të lirë për të hapur një faqe interneti.

Më shumë artikuj rreth web faqes për të filluar një faqe interneti falas

Rikonfiguro apache dhe paneli i kontrollit për të dëgjuar në një port tjetër

Kur Apache gjen portin 80 në përdorim, duhet të çinstaloni / çaktivizoni / rikonfiguroni aplikacionin bllokues ose ta ndryshoni portin në të cilin Apache po dëgjon.

Serveri Apache në portin 80 është konfigurimi i parazgjedhur, por mund të çojë në një port të bllokuar me xampp kur portin xampp 80 përdor dritaret 10, për shembull nga aplikacione të tjera.

Problemi i portit xampp 80 nuk është specifik për XAMPP - kjo mund të ndodhë me ndonjë aplikim të ngjashëm.

Si të lironi portin 80 për xampp

Kur port 80 apache nuk punon, dhe apache nuk fillon xampp windows 10, gjëja më e mirë për të bërë është të mos e liroj portin 80.

Për të zgjidhur këtë problem të portit xampp dhe për të ndaluar apache që nuk po ekzekuton xampp, zgjidhja më e lehtë është ndryshimi i portit apache xampp, për shembull në 8080.

Porta e Windows 10 Skype 80

Në versionin e ri Skype, nuk është e mundur të ndryshoni portin. Sidoqoftë, Skype nuk duket të jetë më çështje me XAMPP.

E vetmja mënyrë për të ndryshuar portin Skype është të shkoni në faqen e Skype dhe të zgjidhni opsionin Get classic Skype, në mënyrë që të shkarkoni një version më të vjetër të Skype, në të cilën cilësimet lejojnë të ndryshojnë portën Skype Windows 10.

Merrni Skype klasike

Çfarë është pid në XAMPP

PID në XAMPP është numri identifikues i procesit.

Kur merrni një gabim XAMPP, PID është thjesht numri i dhënë nga sistemi për procesin e fundit.

Si të ndryshoni portin Apache 443 në XAMPP

Në dritaren e panelit të kontrollit XAMPP, hapur konfigurimin> Apache> httpd.conf. Atje, gjeni portin 443 dhe ndryshoni atë në vlerën që dëshironi, për shembull portin 8080.

Pasi të keni ndryshuar portin XAMPP Apache, ruani skedarin dhe provo rifillimin e Apache nga paneli i kontrollit XAMPP.

XAMPP Apache nuk mund të fillojë

When XAMPP Apache nuk mund të fillojë because port 80 is already in use, simply change the Apache port %%XAMPP%%\apache\conf\httpd.conf configuration file.

Mund të përdoret çdo vlerë e portit. Përdorimi është përdorimi i portit 8080 kur port 80 është përdorur tashmë nga një proces tjetër, por vlera e zgjedhjes suaj mund të zgjidhet.

Artikuj të ngjashëm


Comments (8)

Roland White, 2018-08-19
Tolle Geschichte, danke fürs Teilen
Glenn Mcguire, 2018-08-19
Einfach, klar und gut erklärt, vielen Dank
Lori Wilson, 2018-08-19
是的,這就是我需要的
Keith Ramirez, 2018-08-19
Büyük bilgi paylaşımı, paylaşım için teşekkürler
Paurrema, 2018-08-19
मैं इसे अभी आज़माउंगा, साझा करने के लिए धन्यवाद
assieo, 2018-08-19
うわー、それは本当に簡単です、今すぐ試してみましょう
Laummippigmam7, 2018-08-19
Jā, tas ir tas, kas man bija nepieciešams
venussilvaQ, 2018-08-19
Hea saidi, palun jätkake

Lini një koment