Kontrolloni compression GZIP

Fix Google PageSpeed ​​mundëson kompresimin në PHP dhe htaccess

Aktivizimi i compression gzip në script / webserver jo vetëm që do t'ju ndihmojë të arrini një rezultat më të madh në testin e Google PageSpeed ​​"Enable compression" [1], por gjithashtu mundësoni një kohë më të shpejtë të shfaqjes në shfletuesin tuaj të vizitorëve.

Optimizimi i kodimit dhe madhësisë së transferimit të aseteve të bazuara në tekst - Bazat e Web-it

Zlib compress shembull

Mënyra më e lehtë për ta arritur atë, duke siguruar që po përdorni PHP, është të shtoni disa rreshta në fillim të skriptit tuaj PHP për të aktivizuar compression output output zlib [2] dhe Kontrolloni compression GZIP në testin Google PageSpeed:

ini_set("zlib.output_compression", "On");
ini_set("zlib.output_compression_level", "-1");
PHP: Konfigurimi i Runtime - Manual

Një mënyrë e mirë për të kontrolluar nëse funksionon, është për të kryer një test përpara / pas në gidrrjet (Fig 1) [3] për shembull.

GIDZipTest: Testimi i faqes së kompresimit në faqe (deflate / Gzip) - GIDNetwork

Aktivizo htaccess ngjeshje

Ju gjithashtu mund të shtoni pjesë në vijim në skedarin tuaj htaccess, i cili do t'i tregojë Apache-it që të ngjesh dosjet përkatëse, duke siguruar që mod_deflate është aktivizuar në serverin tuaj:

#Compression<br/> <IfModule mod_deflate.c><br/> AddOutputFilterByType DEFLATE text/text text/html text/plain text/xml text/css text/javascript application/javascript<br/> </IfModule>

Për më shumë detaje rreth kompresimit Apache, ju lutemi shihni artikujt më të mirë në lidhje me këtë temë në "betterexplained.com" [4] ose www.cloudtech.ch [5].

Si për të optimizuar faqen tuaj me GZIP Compression BetterExplained
Mod_deflate compressing html javascript dhe css files. | cloudtech GmbH

Për shembull, kjo më lejoi të kaloj testin Google PageSpeed ​​[6] Enable Compression [1] në një faqe interneti, duke shkuar nga një rezultat prej 72 në celular (Fig 2) deri në 89 (Fig 3), dhe nga 79 4) në 89 në desktop (Fig 5).

Vështrime të PageSpeed

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment