cPanel addon domain, krijoni një domain shtesëcPanel addon domain

Në mënyrë që të krijoni një domain addon në cPanel dhe të caktoni, së pari identifikohuni në cPanel tuaj. Atje, gjeni menunë e emrave të domaineve, ku do të jetë e mundur të caktoni fusha të reja të jashtme në mbajtjen e tanishme dhe t'i vendosni në një dosje lokale të zgjedhur.

Kjo është mënyra se si të tregoni domenin në godaddy hosting për shembull, ndërkohë që domenin është regjistruar në një kompani tjetër, siç është regjistruesja bluehost.

Mund të ketë emra të ndryshëm në varësi të hostit tuaj.

cakto domain bluehost
a2hosting, hostgator dhe godaddy addon domain

Cakto domain bluehost

Duke filluar në menunë e caktimit të domain-it, hapi i parë është dhënia e emrit të domain-it.

Pastaj, verifikimi i pronësisë mund të jetë i detyrueshëm, pasi sigurisht që është e mundur vetëm të përcjellim një domain shtesë në një hosting nëse të dy janë në pronësi ose së paku administrohen nga i njëjti entitet.

Për shembull, ndryshimi i të dhënave të cpanel dns mund të jetë një mënyrë për të verifikuar pronësinë.

Regjistri DNS i cname

Në shembullin aktual, domain është regjistruar në gand, prandaj, pasi të jetë regjistruar në gandë backoffice, të dhënat DNS për domenin duhet të përditësohen në një të re, dhënë nga gjendja civile.

Emrat e domain, cloud hosting dhe certifikatat SSL - gandi.net

Shtimi i www tek emri i domain

Mos harroni të përditësoni të gjitha të dhënat DNS që lidhen me web, të cilat mund të përfshijnë, për shembull, edhe www ose të tjerë, në varësi të konfigurimit të faqes.

Nëse është harruar, kjo është gjithashtu mënyra për të shtuar një nëndomain www në një emër domain, duke shtuar një rekord www cname.

Në rastin aktual, pronësia e parë është verifikuar duke përdorur një metodë tjetër, duke ngarkuar një skedar të posaçëm html në hostin e mëparshëm, për një arsye të thjeshtë: ndryshimet DNS mund të zgjasin 24 orë që të aplikohen kudo, pasi përsëritja mund të marrë disa kohë.

Hapi i ardhshëm do të jetë të përcaktojë se në cilën dosje skedarët do të ruhen - kjo direktori ka gjasa të përdoret gjithashtu si nëndomain i domain-it kryesor të hostingit, në krye të një direktori shtesë që do të shërbejë në uebfaqe.


Si të shtoni domenin në cpanel hosting

Dhe kjo është ajo! Domeni i addon tani duhet të shfaqet në listën e domeneve.

Tani, një prag i fundit hap ekziston. Domeni i addon është vënë në dukje në domenin e ri, por si të dimë se cili server tani po dorëzon faqen?

Për ta provuar atë, një zgjidhje mund të jetë për të shtuar në footer html emrin e hostit, dhe të ngarkoni fotografi të ndryshme në të dy serverat.

EX2 hosting

Dhe përpiquni të rifreskoni faqen e internetit rregullisht, derisa të shfaqet faqja e re HTML, duke treguar se tani po shpërndahet nga host-u i ri!

Bluehost

cPanel addon domain pa subdomain

Shtimi i një domain addon pa krijuar një nëndomain në atë kryesor nuk është e mundur.

Megjithatë, mund të zgjidhet lehtë me htaccess, thjesht duke përdorur kodin e mëposhtëm, i cili do të përcjellë çdo kërkesë në nëndomain direkt në domain addon.

Vetëm përdorni dhe zëvendësoni domenin dhe domainin addon me vlera të sakta, ky kod është në skedarin e htaccess bluehost në root forlder të domain-it addon për shembull:

#--------------------------------------------------
# Force redirect to HTTPS://www.ADDON.com from https://addon.domain.com : /
#--------------------------------------------------
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ADDON\.DOMAIN\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*) http://www.ADDON.com/$1 [L,R]

Çfarë është një nëndomain

Një nëndomain është për shembull www. Kur të hyni në www.website.com, www subdomain nga faqja e internetit është duke u shërbyer - kjo www mund të quhet asgjë.

Përkundrazi, një domain shtesë do të jetë vetëm addon.com, ndërsa nëndomain do të jetë addon.website.com.

Çfarë është bluehost - çfarë është një regjistrues domain

Bluehost është një domain registrar, që do të thotë se kompania ka autoritetin e nevojshëm për të regjistruar emrat e domain të internetit për klientët e saj, dhe ka servera DNS që do të shërbejnë në faqet e internetit të këtyre faqeve, për ta vënë atë në fjalë të thjeshta.

Si të përcjellim një domen

Shihni më lart - zgjidhja mund të jetë ndryshimi i të dhënave DNS për të përcjellë një faqe në adresën IP të një serveri të zgjedhur, ose mund të përdoret gjithashtu edhe htaccess për të përcjellë të gjitha faqet.

Krijo domainin Bluehost addon

Për të shtuar një domain addon në llogarinë Bluehost, shko te administrimi cPanel> Domenet> lidhni një domain në llogarinë tuaj cPanel> përdorni një domain që nuk është i lidhur tashmë me llogarinë tuaj> mbushni emrin e domain> addon domain.

Përzgjidhni nëse dëshironi të përdorni një direktori ekzistuese, një direktori të re ose një nëndomain dhe vërtetoni duke klikuar mbi caktoni domenin.

Hapi tjetër është të siguroheni që cilësimet e DNS-së të domain të përcjellin në serverin Bluehost, dhe ju jeni bërë me shtimin e domain-it tuaj addon në hosting Bluehost.

Bluehost lirë web hosting
Yoann
Rreth Autorit - Yoann
Yoann është një konsulent, lehtësues dhe koordinator i biznesit ndërkombëtar. Ai ka punuar më shumë se 10 vjet në biznesin global, zinxhirin e furnizimit, financiar, projektet SAP ERP, Optimizimin në Ueb dhe SEO për industri të ndryshme, të tilla si logjistika, kozmetika, mallrat e konsumit, kujdesi i bukurisë, apo moda, në më shumë se 30 vende të globit .
 
Comments (0)

Lini një koment