Google Vështrime të PageSpeed solve issues and get green

Optimization Google PageSpeed

Google PageSpeed ​​Insights [1] është një mjet i shkëlqyeshëm për të parë se si performojnë uebfaqen tuaj. Në rast se ju keni një rezultat të dobët, këtu është një seri artikujsh me zgjidhje të lehtë për t'u zbatuar për të zgjidhur shumicën e çështjeve.

Insajtimet e Google PageSpeed

Kjo më lejoi të shkoj jeshil në Google PageSpeed ​​Insights [1], duke u ngjitur nga një rezultat 17 në celular (Fig. 1) në 89 (Fig. 14), dhe nga 35 (Fig. 3) në 89 në desktop (Fig. 16 ).

Hapi 1: optimizoni imazhet për web

Kjo më lejoi të kaloj testin Google PageSpeed ​​[1] Optimize images [2] në një faqe interneti, duke shkuar nga një rezultat prej 17 në celular (Fig 1) deri në 51 (Fig 2) dhe lart nga 35 (Fig 3) 59 në desktop (Fig 4).

Përmirëso Imazhet PageSpeed ​​Insights Developers Google
Procesi i masës dhe përditësimi i një grumbulli imazhe duke përdorur GIMP [3]

Hapi 2: Optimizimi CSS dhe javascript

Eliminimi i paraqitjes së bllokimit të JavaScript dhe CSS në përmbajtjen më sipër.

Kjo më lejoi të kaloj testin e Google PageSpeed ​​[1] Eliminimi i bllokimit të JavaScript-it dhe CSS-së në përmbajtjen më sipër (së bashku me cachingun e shfletuesit të levave [6]) në një faqe interneti, duke shkuar nga një rezultat prej 51 në celular ( Figura 5) deri në 72 (Fig 6), dhe lart nga 59 (Fig 7) në 79 në desktop (Fig 8).

Fix Google PageSpeed ​​Eliminimi i paraqitjes së bllokimit të JavaScript-it dhe CSS-së në përmbajtjen e sipër-palës [4]

Hapi 3: aktivizoni cache-in e shfletuesit të internetit

Përdorimi i caching në shfletuesin më lejoni të kaloj testin Google PageSpeed ​​[1] Tërhiqni cachingun e shfletuesit [5] (së bashku me Eliminimin e bllokimit të skedarëve JavaScript dhe CSS në përmbajtjen e sipërme të faqes [4]) në një faqe interneti, duke shkuar nga një rezultat nga 51 në lëvizje (Figura 9) deri në 72 (Fig 10), dhe nga 59 (Fig 11) në 79 në desktop (Fig 12).

Leverage Browser Caching PageSpeed ​​Insights Zhvilluesit e Google
Fix Google PageSpeed ​​leva shfletues caching në htaccess [6]

Hapi 4: Aktivizo htaccess compression

Duke mundësuar kompresimin në htaccess më lejoni të kaloj testin Google PageSpeed ​​[1] Levizni cachingun e shfletuesit [7] në një faqe interneti, duke u ngjitur nga një rezultat prej 72 në celular (Figura 13) deri në 89 (Figura 14) dhe deri në 79 Fig 15) në 89 në desktop (Fig 16).

Optimizimi i kodimit dhe madhësisë së transferimit të aseteve të bazuara në tekst - Bazat e Web-it
Fix Google PageSpeed ​​mundëson compression në PHP dhe htaccess [8]

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment