Si të instaloni dritaret kompozitoreInstaloni xampp në Windows 10

Hapi i parë është instalimi i xampp, i cili është një nga mënyrat më të mira për të koduar me PHP në Windows. Kërkesat e kompozitorit php plotësohen nga versionet e fundit të xampp në Windows 10.

xampp shkarko falas për Windows 10 64 bit

Kompozitori shkarkon dritaret

Pastaj, shkarkoni Kompozitorin për Windows, i cili ofron një ekzekutues për instalim. Kompozitori është një bibliotekë që trajton varësitë për PHP.

Përdorimi i kompozitorit është i lehtë për t'u përdorur bibliotekat ekzistuese, pasi automatikisht do të instalojë dhe përditësojë varësitë e kërkuara - të gjitha që duhet të bëni është të aktivizoni këtë veprim.

shkarko Dritaret e kompozitorit

Shkarko kompozitorin

Përdorni lidhjen e dhënë dhe shkarkoni skedarin e instalimit binar për Windows. Shkarkimi duhet të jetë i shkurtër, pasi dosja është shumë e vogël. Ekzekutoni atë një herë të shkarkuar.


Instalo kompozitorin e Windows

Instalimi tani duhet të fillojë, mos e kontrolloni modalitetin e zhvilluesit në ekranin e parë, nëse nuk e dini se çfarë po bëni.

Kompozitori instalon komandën

Në rast se është instaluar më shumë se një php ose nuk është instaluar në dosje standarde, këtu është mundësia për ta ndryshuar atë. Ky hap është shumë i rëndësishëm, pasi që ekzekutuesi do të përdoret për të shkaktuar PHP.

Ju mund të keni më shumë gjasa të kaloni këtë hap, nëse nuk jeni duke hyrë direkt në internet - me ç'rast keni më shumë gjasa të dini se çfarë të bëni këtu, duke siguruar URL-në e proxy-t.

Të gjithë duhet të jenë mirë tani - rregullimet nuk ishin me të vërtetë të vështira =) Mund të vazhdoni me instalimin.

Instalimi i kompozitorit duhet të përfundojë pa probleme, tani është koha për të përfunduar instalimin dhe të filloni ta përdorni atë!

Kontrolloni instalimin në të shpejtë

Shikoni se si të shkoni te cmd prompt këtu, duke përdorur shkurtoren e tastierës Win + R (duke qëndruar për Windows Run), dhe aty shkruani thjesht "cmd" për komandë, për të hapur komandën e menjëhershme.

Pasi të jeni në komandën e shpejtë, thjesht shkruani "kompozitorin" dhe shtypni enter.

Nëse instalimi përfundon me sukses, tani duhet të shikosh logon e Kompozitorit dhe disa udhëzime se si ta përdorësh atë - po, Kompozitori është kryesisht një program i linjës së komandës.

Instaloni Kompozitorin në Windows me XAMPP

Çfarë është xampp

XAMPP është një program i Windows, duke përfshirë serverin Apache, sistemin MySQL për menaxhimin e bazës së të dhënave, dhe gjuhën PHP për zhvillimin e web faqes.

Çfarë bën xampp

Me një ndërfaqe të mirë grafike për të menaxhuar të gjitha programet e mësipërme, XAMPP lejon të ekzekutojë një server web në Windows, pa pasur nevojë të instalojë manualisht të gjithë komponentët e kërkuar.

Yoann
Rreth Autorit - Yoann
Yoann është një konsulent, lehtësues dhe koordinator i biznesit ndërkombëtar. Ai ka punuar më shumë se 10 vjet në biznesin global, zinxhirin e furnizimit, financiar, projektet SAP ERP, Optimizimin në Ueb dhe SEO për industri të ndryshme, të tilla si logjistika, kozmetika, mallrat e konsumit, kujdesi i bukurisë, apo moda, në më shumë se 30 vende të globit .
 
Comments (0)

Lini një koment