mySQL krijoi dhe përditësoi afatin kohor

mySQL krijoi dhe përditësoi afatin kohor [Shqiptar]

Phpmyadmin krijon tabelën aktuale të tabelës

Krijimi i fushave me pullat me kohë që përmban krijimin dhe / ose datat e fundit të modifikimit në MySQL duke përdorur PHPMyAdmin është e drejtpërdrejtë.

Nuk ka nevojë për kodin specifik SQL në versionet e fundit, pasi tani është e mundur që të ketë dy fusha të ndryshme në të njëjtën tabelë me timestampin aktual si default, dhe për këtë arsye nuk ka nevojë të përdorësh mëndje për këtë qëllim.

Në ndërfaqen e krijimit të tabelës, shtoni dy fusha - një për datën e krijimit dhe një për modifikimin - me opsionet e përshkruara: si si data timestamp, timestamp aktuale si vlera e parazgjedhur dhe atributi "në përditësim" për datën e fundit të modifikimit.

Pasi të krijohet, struktura e tabelës duhet të jetë e ngjashme me screenshotin e mëposhtëm.

Data MySQL krijimin e tabelës

Jepni një provoni duke krijuar një hyrje të re të tabelës:

Në ndërfaqen e shfletimit, shihni hyrjen e sapo krijuar - të dy datat e krijimit dhe modifikimit janë të barabarta.

Provo përditësimin e një prej vlerave të një hyrjeje:

Dhe shiko direkt ndryshimin: data e modifikimit është përditësuar për të përputhur kohën e ndryshimit dhe koha e krijimit nuk ka.

Natyrisht që është gjithashtu e mundur të bëhet duke përdorur SQL, këtu është kodi përkatës:

CREATE TABLE `table_test` (
`ID` int(11) NOT NULL,
`Description` varchar(255) NOT NULL,
`CreationDate` timestamp NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP,
`ModificationDate` timestamp NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;

Si të vendosni një timestamp aktuale të MySQL për të krijuar dhe përditësuar

Për të vendosur një timestamp aktual të MySQL në tabelën e krijuar dhe përditësimin e tabelës, kur krijohet një tabelë, vendosni dy fusha të ndryshme me llojin TIMESTAMP dhe vlerën e parazgjedhur MYSQL kohën aktuale, të quajtur edhe koha aktuale. Fusha e datës së modifikimit gjithashtu duhet të ketë atributin në datën e përditësimit të parazgjedhur.

Fusha e parë do të jetë koha e krijimit, dhe duhet të jetë me timestamp të tipit dhe parazgjedhur në kohën aktuale. Kur krijoni një rekord të ri, kjo fushë do të plotësohet me kohën e tanishme të MySQL.

Fusha e dytë do të jetë afati i modifikimit, dhe gjithashtu duhet të caktohet me llojin e tipit të kohës, plus me atributin në përditësimin CURRENT_TIMESTAMP. Në këtë mënyrë, kur krijohet një rekord, data e modifikimit do të vendoset në MySQL timestamp aktual. Gjithashtu, sa herë që rekordi do të modifikohet, fusha e kohës së ndryshimit të modifikimit do të përditësohet edhe me kohën e tanishme të MySQL.

Fillim dhe përditësim automatik për TIMESTAMP dhe DATETIME

What is a Koha e fundit e MySQL?

Shenja kohore e MySQL është një mënyrë për të përfaqësuar një kohë dhe një datë krejtësisht, në të njëjtën njësi të ruajtjes.

Një timestamp MySQL shkon nga janari i parë 1970 në kohën e UTC të serverit, deri në 19 janar 2038.

Kjo do të thotë që përdorimi i timestamp MySQL është i kufizuar, pasi ato do të duhet të ndryshohen deri në vitin 2038, megjithatë ka shumë të ngjarë që një copë-copë do të kujdeset për këtë.

Shenja kohore e MySQL është një nga dy mënyrat për të ruajtur në një bazë të dhënash MySQL, si data, ashtu dhe ora, së bashku me formatin datetime.

Zakonisht është më mirë të përdorni një timestamp MySQL për të ruajtur datat siç është modifikimi dhe data e krijimit të një regjistrimi në bazën e të dhënave MySQL pasi është mënyra më e preferuar për të përdorur datën dhe kohën brenda një baze të dhënash.

Sidoqoftë, të gjitha këto vlera së bashku me formatin standard të datës janë të lidhura, dhe madje mund të funksionojnë së bashku.

Artikuj të ngjashëm


Comments (8)

Rudolph Henry, 2018-08-19
Lo pasé muy bien leyendo esta información, sigan con el buen trabajo
Kay Chapman, 2018-08-19
Grazie è stato utile
Kate Schultz, 2018-08-19
簡單,清晰,解釋得很好,非常感謝
Amy Coleman, 2018-08-19
簡直不敢相信我終於找到了解決方案,這是一場很長一段時間的噩夢,現在已經解決了
Ann Perez, 2018-08-19
ไซต์ที่เยี่ยมยอดโปรดไปต่อ
Eric Parker, 2018-08-19
Sonunda çözümü bulduğuma inanamıyorum, bu uzun zamandan beri bir kabustu, şimdi çözüldü
Janice Perry, 2018-08-19
Привет, я видел вашу статью, и это помогло мне решить мою проблему, спасибо большое
dias2zl, 2018-08-19
Tidak tahu bagaimana untuk mengucapkan terima kasih, tetapi itu adalah jenius murni, terima kasih

Lini një koment