Pse Google Cloud ka fituar skenarin e Cloud Computing?

Pse Google Cloud ka fituar skenarin e Cloud Computing? - Shqiptar

Shërbimet e Google Cloud në kompjuterin cloud

Në epokën e tanishme të teknologjive të reja dhe inovative, llogaritja në cloud është një nga karakteristikat më të zakonshme në dispozicion për pothuajse të gjitha llojet e pajisjeve, dhe tani është në dispozicion falas përmes një llogarie Gmail ose krijimit të një llogarie të re të Google Drive, gjithashtu ose falas ose për një tarifë të vogël me funksionalitete të rritura.

Pavarësisht nëse pajisja juaj është një PC, smartphone ose një pajisje tabletash, mund të përdorni lehtësisht të gjitha informacionet e ruajtura në një platformë të ndryshme të bazuar në cloud. Me formimin e shumë hapësirave të ruajtjes me bazë cloud, Google solli edhe veçorinë e llogaritjes së cloud përmes Google Cloud Platform Connect, të cilit mund t'i qasesh duke krijuar një Llogari Google Drive falas.

Nëse zakonisht punoni në sisteme që përdorin versionet e zyrës MS të vitit 2003 ose më të larta, lehtë mund të përdorni llogarinë dhe shërbimet e cloud Google për të gjitha projektet tuaja online dhe offline. Karakteristika ju lejon të lidheni lehtësisht me njerëz brenda organizatës dhe njerëz jashtë saj gjithashtu.

Shërbimi i printimit në Google Cloud me një llogari Google

Duke përdorur lidhjen Google Cloud

Pasi të keni përfunduar me instalimin e softuerit, do të vini re një shirit mjetesh të dukshme në krye të zyrës. Nëse dëshironi të keni në dispozicion disa dokumente për Google Docs, thjesht duhet të klikoni në butonin "sync".

Ndërsa i ruani këto skedarë një nga një, ato automatikisht ruhen edhe në dokumentet Google. Sidoqoftë, cilësimet mund të ndryshohen lehtësisht, kështu që të jeni në gjendje t'i ruani të gjitha këto lehtësisht në Google Docs, në një hapësirë ​​ruajtjeje falas të Google Cloud.

Në rrethanat e punës në ekip, do të jeni lehtësisht të aftë t'i lejoni ata qasje në skedarët tuaj. Ju thjesht do të duhet t'i shtoni këto si redaktorë për skedarë të caktuar.

Postoni këtë proces, ata do të marrin një email me informacionin që ju keni ndarë një skedar në emailin e tyre për të bërë rishikimet e nevojshme. Rishikimet mund të bëhen pasi të keni shkarkuar skedarin në kompjuter dhe të hapni skedarë me zyrën e Microsoft.

Shërbime Google Cloud për GSuite për zyra

Shërbimet themelore të disponueshme me Platforma Google Cloud (GCP)

Shumë shërbime janë të disponueshme me Platforma Google Cloud (GCP), ku shumica janë të dobishme edhe për përdorim shtëpiak dhe zyre gjithashtu. Programi Cloud nga Google mbulon lloje të ndryshme të shërbimeve si:

Karakteristikat e pritjes dhe llogaritjes

Platforma Google Cloud ju ofron mundësi të besueshme për pritjen dhe informatikën. Këtu lehtë mund të zgjidhni për të marrë karakteristikat e mëposhtme:

  • Merrni një server më pak mjedis pune për vendin tuaj të punës.

  • Përdorni një ndërfaqe të përkushtuar dhe të menaxhuar të aplikimit.

  • Përdorimi i një infrastrukture të dedikuar cloud për të marrë një fleksibilitet dhe kontroll më të mirë.

  • Merrni një fleksibilitet më të mirë ndërsa përfitoni me teknologjitë e kontejnerëve.

  • Lidhshmëria me Platformën Google Cloud.

Lidhshmëria e burimeve të Platformës Cloud të Google

Përdoruesit para-ekzistues të rrjetit që dëshirojnë të lidhen me burimet e GCP, marrin mundësi të ndryshme për krijimin e lidhjes më të mirë:

  • Cloud print - Printoni përmes dokumenteve të ruajtura në cloud nga kudo përmes PC ose telefoni me shërbimin e printimit në renë Google.

  • Cloud VPN - Lidhu me rrjetin ekzistues para VPC me lidhje IPsec. Lidhja VPN gjithashtu lidh dy porta të ndryshme të lidhjes VPN të bazuara në cloud.

  • Ndërlidhja me Cloud - Rrjeti aktual lidhet me VPC me një lidhje të re të shkallës së ndërmarrjes. Lidhu drejtpërdrejt me Google përmes një objekti të dedikuar për Interconnect.

  • Carrier Peering - Lidhni infrastrukturën me skajin e rrjetit të Google me ofruesit e shërbimeve. GCP ju lejon të përhapni rrjetin privat në lidhjen Cloud VPN përmes lidhjeve për peering.

  • Peering Direct - Shkëmbeni trafikun midis Google dhe rrjeteve të organizatës suaj pa probleme.

VPC: Virtual Private Cloud
VPN connection: Virtual Private network

Përfitimet e shërbimeve të Google Cloud

Me shërbimet e cloud Google, çdokush mund të redaktojë dhe shpërndajë dokumente të ndryshme në Power Point, Excel, Microsoft Word, etj. Këto mund të ndahen me shumë njerëz në shumë seksione.

Karakteristikat për ndarjen e skedarëve dhe rrjetit në Platforma Google Cloud janë ekskluzivisht të dobishme për ndërmarrje të çdo shkalle. Aplikacioni i bazuar në cloud është vlerësuar nga shumë organizata dhe pothuajse të gjithë mbështeten në të, duke përdorur të gjithë gamën e Shërbimeve Google Cloud, nga llogaria Gmail në shërbimin e shtypjes Google Cloud.

Shërbimet e Google Cloud çmimet e Gsuite

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment