Teksti i kërkimit të Windows në skedarë dhe dosje me Notepad ++

Teksti i kërkimit të Windows në skedarë dhe dosje me Notepad ++ - Shqiptar

Notepad ++ gjendet në dosjen e skedarëve

Një nga aftësitë e shumta të dobishme të Notepad ++ është të kërkoni skedarë të shumtë tekstesh për një varg tekstesh dhe të gjeni në skedarë dhe dosje - duke përfshirë skedarët dhe dosjet e skedarëve dhe skedarëve të fshehtë - dhe madje edhe për të gjetur dhe zëvendësuar në këtë skedar teksti në të gjitha skedarët.

Shkarkoni programin Notepad ++ për të kërkuar përmbajtjen e skedarit

Është edhe më i fuqishëm se Windows 7 kërkimi në skedarë të ndërtuara në funksion - dhe madje edhe të gjeni skedarë më të shpejtë sesa përmbajtja e skedarëve të kërkimit të Windows 8 dhe kërkimit të dritareve 7 të kërkimit.

Kërkoni një fjalë në të gjitha skedarët në një dosje

Për ta bërë këtë, hapni menunë Kërko => Gjej në skedarë ..., shtypni CTRL + SHIFT + F ose shkoni te Kërko me CTRL + F dhe hapni skedarin Gjej në skedarë.

Kërko tekst në fotografi dritaret 7

Pasi të jetë atje, futni vargun e kërkimit në skedarë (p.sh. 8080) në fushën e Zbuloni. Pastaj, klikoni butonin ... në anën e djathtë të fushës së Drejtorisë.

Përzgjidhni dosjen e dosjes së skedarëve në të cilën dëshironi të kërkoni për skedarë që përmbajnë tekst.

Kërkimi i Windows brenda skedarëve

Shkruani dosjet dhe mundësitë e kërkimit tuaj. Në krye të opsioneve standarde të kërkimit të Notepad ++, mund të dëshironi të kontrolloni në të gjitha nën-dosjet dhe / ose në dosjet e dosjeve të fshehura, për të siguruar që kërkimi të bëhet në të gjithë dosjen e skedarëve nënkartues dhe të fshehur.

Klikoni mbi Gjej të gjitha pasi të keni vendosur kriteret e kërkimit tuaj.

Si të gjeni dosjet e fshehura

Ju do të ktheheni në dosjet e listave dhe drejtoritë që përmbajnë rezultatin: sa rezultate në sa skedarë dhe, për çdo skedar që përputhet me kriteret e kërkimit tuaj, vendndodhjen e skedarit dhe numrin e vijës së çdo rezultati.

Klikoni dy herë mbi emrin e skedarit për të treguar / fshehur detajet dhe klikoni dy herë në rezultatin e vijës për të hapur skedarin, duke treguar vijën e rezultatit me kërkimin e theksuar.

Shihni gjithashtu edhe Notepad ++ krahasoni skedarët

Kjo është gjithashtu një mënyrë se si të gjesh skedarë të fshehur në dritare, nëse njihni ndonjë tekst që mund të përmbajnë.

Shih gjithashtu Si të përdoret notepad ++ për html

Teksti i kërkimit të Windows në skedarë dhe dosje me Notepad ++

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment