SalesForce: birkaç kolay adımda kullanıcıyı silin

SalesForce: birkaç kolay adımda kullanıcıyı silin [Türk]

SalesForce: kullanıcı etkilerini sil

Verileri geçmiş ve güvenlik nedenleriyle tuttuğu için, SalesForce platformu unda kullanıcıyı silmek mümkün değildir. Ancak, bir kullanıcıyı basitçe devre dışı bırakabilir, böylece SalesForce hesabına giriş yapmasına izin vermeyebilir ve SalesForce'u kullanmak için gerekli yönetici haklarına sahip olmanız şartıyla izin vermeyebilirsiniz.

SalesForce platformu
SalesForce kullanın
SalesForce hesabına giriş yapın

Hesabı devre dışı bıraktıktan sonra, kullanıcı tarafından SalesForce'de oluşturulan rapor, SalesForce hesapları , SalesForce kişileri veya oluşturduğu SalesForce iş akışı ile birlikte erişilebilir durumda olacak; ancak artık giriş yapamayacak, ancak verileri kaybedilir ve verilerine erişimi olan diğer kullanıcılar yine de bu verileri oluşturan kullanıcı hesabının profilini görebilir.

Oraya nasıl gidileceğini ve güvenle bir SalesForce silme işlemi gerçekleştirme adımlarını birkaç adımda izleyin.

Salesforce Kullanıcısını Devre Dışı Bırakma - Galvin Technologies
Salesforce'daki kullanıcıyı sil - Automation Champion
Neden kullanıcılar salesforce.com'dan silinemiyor? - Forcetalks

SalesForce: kullanıcı arayüzü örneğini sil

Belirli bir kullanıcıyı silmek veya bir hesabın devre dışı bırakarak SalesForce'u kullanmasını önlemek için tam olarak önlemek için, SalesForce Lightning arayüzünün dişli simgesinin altındaki erişilebilir ayar menüsüne giderek başlayın.

Ardından, kurulum seçeneklerinde yönetim altındaki kullanıcı menüsünü bulun. Kullanıcı menüsünü aramak için hızlı arama formunu kullanmaktan çekinmeyin.

Bu menüyü görmüyorsanız, gerekli erişim haklarına sahip olmadığınız ve sistem yöneticinize başvurmanız gerektiği anlamına gelir.

Kullanıcı ayarlarında, silinecek kullanıcıyı bulun ve satırın sonundaki gizli menüyü gösteren oku tıklayın.

Kullanıcıyı devre dışı bırakmak için Kullanıcıyı düzenle seçeneğini seçin.

Satış ekibi Lightning'de kullanıcıyı devre dışı bırakın

Tüm kullanıcı ayrıntılarını değiştirmenize olanak tanıyan bir açılır pencere belirecektir: ad, soyadı, e-posta ve profili, ayrıca kullanıcıyı aktif veya değil olarak ayarlamak için bir onay kutusu.

Kullanıcı düzenleme menüsündeki etkin kutunun işaretini kaldırarak, kullanıcı devre dışı bırakılır; yani, Satış ekibi platformunda Satış ekibi'ı kullanmak için artık giriş yapamayacağı için, kullanıcısını Satış ekibi arayüzünden neredeyse tamamen siler.

Kutunun işaretini kaldırdıktan sonra, kullanıcının devre dışı bırakması ve bu hesabı kullanmasını engellemesi için Kaydet'e tıklayın.

Kullanıcı ayarları menüsünde, kullanıcı değişikliğinin kaydedildiğini onaylamak için bir bilgi mesajı gösterilmelidir.

Kullanıcı listesinde, aktif kontrolün o kullanıcı için artık gösterilmediği, kullanıcının Satış ekibi kullanmak için silindiği ve artık Satış ekibi hesabında oturum açamayacağı anlaşılacaktır.

Satış ekibi kullanıcı profilini değiştir

Kullanıcıları silmek için kullanılan aynı ekran, Satış ekibi kullanıcı profilini değiştirmek için de kullanılır.

Satış ekibi'daki roller ve profiller tanımlandıktan sonra, verilen kullanıcı için o ekrana gidin ve kullanıcının düzenle ekranındaki Satış ekibi kullanıcı profilini değiştirin.

Standart Profiller - Salesforce Yardım
Salesforce bölgesindeki profiller | Salesforce profilleri - Eğitim Kartı

Benzer makaleler


Yorumlar (0)

yorum Yap