Како да се реши ASUS лаптоп заштитен touchpad?

Како да се реши ASUS лаптоп заштитен touchpad?

Како да се реши чувствителна тачпада на ASUS ZenBook

Откако погрешно го исклучив ASUS ZenBook touchpad, со невозможноста да го реактивирате со помош на кратенка на тастатурата, единствено решение е да отидете до поставките на Windows> уреди> touchpad> поставете touchpad на ON.

Погледнете подолу детален водич за тоа како да го решите тоа прашање на онеспособена тастатура за ASUS ZenBook.

Како да се оневозможи подлогата за глувци на Chron.com

Вклучување на touchpad во поставките на Windows

Почнувајќи од отворањето на Windows менито, побарајте ја опцијата за поставки со поместување на листата на достапни апликации. Исто така е можно да се пронајде со пребарување на поставките во формуларот за пребарување на Windows.

Како да се оневозможи / овозможи Touchpad на Windows 10 Лаптоп

Следниот чекор, еднаш во подесувањата на Windows, со цел да се активира забранетата touchpad, е да се отвори менито на уредите од поставките на Windows. Тоа мени ќе ги покрие сите опции за уредите BlueTooth, печатари и глушец - кој вклучува touchpad.

Оневозможи / Овозможи Touchpad - Ccm.net

Потоа, пронајдете ја опцијата за превртување на допир, која е достапна во левата страна мени, под менито со глувчето.

Потоа, едноставно вратете ја опцијата за активирање на допир на дотерувањата на допир. Во повеќето случаи, причината поради која е исклучен допир е грешка, и ова е лесен начин за решавање на проблемот.

Откако таа опција е повторно активирана, обидете се да го допрете Вашиот touchpad и да го поместите покажувачот на глувчето, сега треба да работите добро.

ASUS Touchpad не работи на Windows 10 [SOLVED] - Возачот е лесен

Зошто тачпад не работи

Ако претходната операција не успеа, тогаш тоа може да биде проблем со возачот.

Постојат две решенија таму. Започнете со посета на веб-страницата на производителот на лаптопот и преземање на најновиот возач.

Обидете се да ја инсталирате последната верзија на драјвер за touchpad и глушец, рестартирајте го лаптопот и обидете се повторно.

Ако таа операција не успее, пробајте прво да го отворите управувачот со уредот на Windows, пронајдете ја опцијата за допир, која може да биде или под делот за човечки интерфејс или под десната страна и десен клик на неа.

Од таму, обидете се ажурирање на возачот следејќи ги опциите кои ќе ви бидат прикажани.

Ако тоа не успее, пробајте да го деинсталирате драјверот од менаџерот на Уредот за Windows, а потоа да ја инсталирате назад најновата верзија преземена од веб-сајтот на производителот на лаптоп. Ова треба да го реши проблемот.

Ако проблемот се уште не е решен, може да биде дека тачпата е скршен.

Во таа екстремна ситуација, единственото решение е да се донесе лаптопот за репарација на лиценцирана поправка точка, гаранцијата може дури и да работи за тој проблем.

Кога touchpad на вашиот лаптоп престанува да работи | PCWorld

Фото галерија

Слични статии

Коментари (0)

Остави коментар