Како да ги избришете дупликатите во Excel

Како да се елиминираат дупликатите во Excel Како да најдете дупликати во Excel, да ги избришете дуплираните редови во Excel и да ги елиминирате дупликатите во Excel сите се исти, со една едноставна функција вклучена во Excel за извршување на дедупликација на податоци....
Прочитај повеќе

GIMP исцртува права линија или стрелка

Бидејќи GIMP е програма за манипулација со слики, работи на пиксели, не постои директна опција за исцртување на права линија....
Прочитај повеќе

Комбинирајте ги колоните во Excel и генерирајте ги сите можни комбинации

Имаат две различни збирки на податоци, на пример, листа на корисници и список на производи, и сакаат да ги комбинираат за да добијат нова листа со сите можни комбинации на клиенти и производи?...
Прочитај повеќе

Excel-мејл филтер

Three Microsoft Ексклузивни карактери are available for filtering: ? for one character, * for zero or more characters, and ~ to escape a wildcard. Тие можат да се користат директно во брзиот филтер и автоматскиот филтер, во проширеното пребарување, вклучително и за пребарување и замена, како и во формулите....
Прочитај повеќе

Како да се реши ASUS лаптоп заштитен touchpad?

Како да се реши чувствителна тачпада на ASUS ZenBook Откако погрешно го исклучив ASUS ZenBook touchpad, со невозможноста да го реактивирате со помош на кратенка на тастатурата, единствено решение е да отидете до поставките на Windows> уреди> touchpad> поставете touchpad на ON....
Прочитај повеќе

Како да направите маса изгледа добро во Excel

Како да го направите Excel изгледа добро Се прашувате како да направите маса изгледа добро во MS Excel 2013? Еве неколку чекори што ќе ви помогнат, со целосен пример подолу:...
Прочитај повеќе

Бележник ++ се рандомизираат, сортирајте линии случајни

Користејќи Notepad ++, многу е лесно да се рандомизира листа на редови, што оди од организирана листа на случаен, како што е видено погоре....
Прочитај повеќе

Како да се споредат 2 CSV датотеки со MS Access

Споредете две CSV датотеки за разлики во Access Може да се случи да завршите со две различни табели, во кои само сакате да знаете кои се точните разлики, особено кога управувате со многу податоци....
Прочитај повеќе

Извадоци од е-пошта од текстуална датотека

Како да се извлечат е-мејл адресите од текстуална датотека Имате датотека, на пример екстракција од твоето поштенско сандаче и сакате да ги извадите само адресите на е-пошта?...
Прочитај повеќе

Додај хибернирај на Windows 10

Како да се добие хибернирана опција во Windows 10 Кога почнувате нов Windows 10, може да се случи опцијата за хибернација, која го претвора компјутерот во режим на мирување без употреба на енергија, недостасува од Windows менито....
Прочитај повеќе

Како да ги исклучите известувањата на Chrome на Windows10?

Известувањата на Chrome може лесно да станат досадни на Windows10. Сепак, постои лесен начин да ги исклучите, со одење до нагодувања> поставки за содржина> известувања> блок....
Прочитај повеќе

Како да го додадете назад менаџерот на додатоци за Notepad кој недостасува?

Како да инсталирате Notepad плус плус недостасува додаток менаџер Во најновите верзии на Notepad ++, менаџерот за приклучоци веќе не е стандардно присутен....
Прочитај повеќе

Како да се прикаже евиденција на Windows бесплатно со PowerPoint?

Дали знаевте дека PowerPoint може да снима евиденција бесплатно Тоа е точно, добро читате - ако имате инсталирано Microsoft PowerPoint на вашиот компјутер, сега можете да го снимате евиденцијата за бесплатна работна површина на Windows со многу добар квалитет....
Прочитај повеќе

Како да ги смените Windows 10 датотечните асоцијации?

Промени ги Windows 10 датотечните асоцијации При отворањето на тип на датотека во Windows Explorer и отворање во друга програма од онаа што би сакале, решението е да ги смените Windows 10 датотечните асоцијации за овие типови на датотеки, врз основа на наставката на датотеката....
Прочитај повеќе

Временска прогноза на Microsoft Outlook за мојата локација

Измена на временската локација на Microsoft Outlook Во Outlook Calendar, можете да додадете што повеќе временски локации што сакате како омилени, и одберете го прикажаното....
Прочитај повеќе

Најдобри честитки онлајн

Погледнете подолу нашиот избор на бесплатни честитки за печатење на Интернет во неколку наврати, кои можете слободно да ги преземете, печатите, користите, менувате и испраќате околу, на вашиот пријател, семејство, клиенти и соработници. Имајте одлично време за славење!...
Прочитај повеќе

LibreOffice добива бои назад во PDF извоз

Бидејќи ОпенОфис [1] се пресели во LibreOffice [2], директна последица на Sun Microsystems купени од Oracle [3], може да се почувствуваат некои разлики, освен промена на името....
Прочитај повеќе

MSOutlook ја менува временската единица

Времето во календарот на Outlook е прикажано во погрешна единица, Целзиусови °, наместо Фаренхајтови °, или обратно, Фаренхајтови ° ° наместо Целзиусови °?...
Прочитај повеќе

Извоз OutLook контакти во CSV

Се прашувате како да ги извезете сите е-адреси од базата на податоци за е-пошта во Microsoft Outlook, за да на пример да ги увезете во Gmail или да пронајдете совпаѓања во LinkedIn?...
Прочитај повеќе

Ubuntu инсталира Gnome десктоп

Како да инсталирате Gnome десктоп на Ubuntu Вие само го надградувате вашиот Ubuntu за 11.04 [1], и не ви се допаѓа новиот интерфејс за поврзување на Unity (Слика 1), па би сакале да се вратите на стариот добар Gnome (Слика 2), за да ги вратите вашите аплети и други работи. Или можеби не сте сигурни за моментот ако треба да го надградите вашиот Ubuntu или не....
Прочитај повеќе

Outlook најде изгубена папка во хиерархијата на папките

Како да најдете изгубена папка во Outlook Со користење на напредните опции на табулаторот за пребарување, можно е да се најдат е-пошти од страна на содржината или испраќачот и да се види во која папка на хиерархијата тие се наоѓаат, користејќи ги алатките за Напредно пребарување....
Прочитај повеќе

Notepad ++ ги споредува датотеките

Често се случува, кога треба да работите со многу податоци, да треба да ги знаете разликите помеѓу два сета на текстуални податоци....
Прочитај повеќе

Не можам да вчитам 32-битни додатоци Notepad ++

Не може да се вчита 32-битниот додаток Notepad ++ Откако ја инсталирал Notepad ++ со продавницата за 10 апликации, инсталирано е стандардно 64-битна верзија. Ова не беше проблем, се додека не се обидов да сравнам две текстуални датотеки со Notepad ++ и да нарачам листа и да ги отстраните дупликатите, за кои и двете имаат потреба 32-битна верзија на Notepad ++ за работа....
Прочитај повеќе

Notepad ++ отстрани дупликати линии и сортирање

Имате ли листа и сакате брзо и лесно да ги отстраните дупликатите? Едно од можните решенија, слободни и ефективни, е да се користи Notepad ++ [1], уредник за слободен текст, но, покрај тоа, тој е лесен и нуди многу интересни функции....
Прочитај повеќе

Notepad ++ отвори датотека во нов прозорец

Како што можеби забележавте, Notepad ++ не нуди можност да отвори нов прозорец и да ги отвори сите датотеки во истиот....
Прочитај повеќе

Ексел лизгање наместо да се движат клетки

Стрелката на Excel ја поместува страницата наместо мобилен Ако се случи да ја преместите страницата што е видена наместо мобилен избрани во Microsoft Excel, не паничи....
Прочитај повеќе

Вметнете CSV во Excel

Копирање на вметнување CSV (вредност одвоени со запирки) е прилично лесно во Microsoft Excel! Накратко: користете опција Податоци> Текст на колони....
Прочитај повеќе

Заборавив лозинка за Windows 10 без диск

Како да ја ресетирате лозинката на Windows 10 без диск Отпечатокот е блокиран, ПИН не работи повеќе, заборавена лозинка, не може да ја преземе сметката на Microsoft и нема WiFi врска? Подолу видете начин да го решите без потреба од диск за ресетирање - едноставно приклучете телефон со USB, споделување на интернет конекција и ресетирање на заборавена лозинка за Windows 10!...
Прочитај повеќе

Excel сопствени автоматски филтер повеќе од 2 критериуми

Ако имате лист со Excel на кој сакате да филтрирате по неколку критериуми, имате три различни начини, во зависност дали сакате да филтрирате по еден, два или повеќе критериуми, во кој случај треба да го користите напредниот филтер Excel....
Прочитај повеќе

Bluetooth поврзан, но не поврзан со Windows 10

Bluetooth слушалки споени но не се поврзани Windows 10 Може да се случи дека Bluetooth-уредот, како што е слушалката, кој претходно бил поврзан и поврзан со инсталацијата на Windows, ненадејно не може да се поврзе, завршувајќи со поврзан звучник со Bluetooth, но без звук. Постојат неколку можни причини за ова, и неколку решенија кои треба да ви овозможат повторно да го поврзете Вашиот уред....
Прочитај повеќе

Пребарувањето на Windows покажува целосна патека

Кога вршите пребарување во прозорецот за прозорци на Windows, може да биде интересно да ги видите локациите на датотеките во резултатите....
Прочитај повеќе

Notepad ++ инсталира додаток за Python Script со Plugin Manager

Инсталирај го приклучокот Notepad ++ Python За да може да се кандидира многу интересни скрипти (видете Notepad ++ randomize, сортирајте линии случајни), напишани на јазик Python во Notepad ++, треба да го инсталирате Python Scriptplugin....
Прочитај повеќе

Вредности на господар Ексел во. - Како да направите

При примена на vlookup на листи од различни извори, лесно може да заврши не можејќи да одговара на вредностите. Типичен пример: екстракт од SAP во споредба со вашата локална текстуална датотека, Excel листа во споредба со SAP екстракт, Excel листа во споредба со текстуална листа, ......
Прочитај повеќе

Windows пребарување на текст во датотеки и папки со Notepad ++

Notepad ++ најде во директориумот на датотеки Една од многуте корисни способности на Notepad ++ е да пребарувате повеќе текстуални датотеки за текстуална низа и да пронајдеме во датотеки и папки - вклучувајќи подпапки и прозорци скриени датотеки и папки - па дури и да пронајдеме и замениме во белешката овој текст за пребарување во сите датотеки....
Прочитај повеќе

Режим на сериска слика со обработка на серии на GIMP фото едитор

Во разни прилики, корисно е да се ажурираат во една снимка серија фотографии. Оваа операција трае неколку минути за подесување користејќи приклучок за манипулација со Batch сликата за GIMP....
Прочитај повеќе

Како да преземете преводи во VLC

Како да преземете филмски преводи во vlc Од неколку верзии на VLC, сега постои вградена опција која ќе бара преводи на тековната медиумска датотека преку интернет, преземете ја избраната и ќе ја репродуцирате со филмот, со само неколку кликања....
Прочитај повеќе

Ексел брои појави

Имате листа на вредности и сакате да знаете колку пати секој уникатен запис се повторува? Погледнете подолу два начини за да го направите тоа: користете стожерна табела за да броите број на појави, или бројте колку пати вредноста се појавува во колона Excel со вградени функции....
Прочитај повеќе

Како да избришете табела во Gmail

Бришењето на Gmail табелата во е-порака може да изгледа малку комплицирано, како што е избрано целата табела и со притискање на копчето Delete или backspace, само ќе ги избрише податоците во табелата, но ќе го остави табелата скелет....
Прочитај повеќе

Вметнете ја Excel датотеката во Word

Како да вметнете табела во Excel во Word Вметнувањето табела во Microsoft Excel во Word документ е прилично едноставно. Накратко, користете менито INSERT> Text> Object> Object ..., одберете Create from File, одберете ја датотеката на компјутерот и кликнете OK. Тоа е тоа, имате вградување на Excel во Word!...
Прочитај повеќе

ИТ за увоз на Google Calendar

Како да увезете ICS датотека во Календар на Google Дали некогаш сте се обиделе да додадете ICS во Google Календар, на пример, настан од Outlook .ICS во Google Календар, и не можеше да најде како?...
Прочитај повеќе

Notepad ++ алатка за пребројување на зборови

Постојат три лесни начини за да го добиете бројот на зборови во Notepad ++, како и бројот на броеви, заедно со бројот на линии, со брзи и едноставни трикови во Notepad ++:...
Прочитај повеќе

Како да видите Google број на резултати

За некои корисници насочени од Google, проценетиот број на резултати од пребарувањето повеќе не е прикажан. За да го вратите, одјавете се од сметката на Google, вклучете ја сметката на Google, користете приватен прозорец за пребарување или пребарајте на друга веб-страница на Google....
Прочитај повеќе

Lotus Notes се појави грешка при отварање на прозорец

Lotus Notes се појави грешка при отварање на прозорец Не рестартирајте го компјутерот! Се што треба да направите е да го прекинете процесот ntaskldr.exe....
Прочитај повеќе

Sharepoint не можеше да ја отвори работната книга

Жалам што не можевме да ја отвориме вашата SharePoint 2013 работна книга Кога не е можно да се отвори работна книга директно од Sharepoint, решението е прво да ја преземе датотеката на локално ниво и да го отвори подоцна, наместо да биде отворено на Excel онлајн од онлајн Sharepoint....
Прочитај повеќе

Упатството за Scribus додаде хиперврска во PDF

Користејќи слободен софтвер на Scribus, можно е да додадете хиперврска на врвот на која било слика и да ја извезувате во PDF формат....
Прочитај повеќе

Notepad ++ копирање со форматирање

Форматирањето на текст во Notepad ++ може да се копира во таблата со исечоци или да се извезува со помош на менито Приклучоци> NppExport> Извоз во RTF или Извоз во HTML....
Прочитај повеќе

MS Пристап MDB алатка за поправка

Дури и ако сите ќе се согласиме да кажеме дека базата на податоци за пристап сигурно нема да постои за да се справи со повеќе од 2GB податоци, но може да се случи поради некои причини дека ќе завршите со таква база (Слика 1)....
Прочитај повеќе

MS Access Oracle ODBC драјвер

Ако некогаш сте се обиделе да ги повратите податоците од табелата на Oracle во MS Access, можеби сте ја доживеале грешката "Грешка во извршувањето 3184: Не може да се изврши пребарување, не може да се најде поврзана табела. [IBM] [System i Access ODBC Driver] DB2 for i5 / OS] SQL0204 - Табела во DB Име на типот * FILE не е пронајден. (# -204) "(Слика 1)....
Прочитај повеќе

Како да снимате екран на Windows 10 бесплатно

Слободен екрански рекордер на Windows 10 Постојат неколку начини за снимање на екранот бесплатно на Windows 10, или со користење на вграден рекордер на екран на игри достапни со Windows + G и следење на инструкциите на екранот....
Прочитај повеќе