SEO Për Vende Të Shumta [18 Rekomandime Për Ekspertë]Strategjia e SEO për optimizimin e vendeve të shumta

Bërja e SEO për shumë vende mund të jetë e vështirë, veçanërisht pasi shumë vende kanë gjuhë të ndryshme, njerëzit janë në kërkim të gjërave të ndryshme dhe përkthimet e gjuhëve së bashku me vendosjen e etiketave të duhura të gjuhës HREF pa harruar URL-në kanonike, siç theksohet nga komuniteti i ekspertëve.

Zgjidhje të tjera për të shkuar edhe më tej në SEO tuaj për strategji të shumë vendeve mund të jenë përdorimi i emrave të ndryshëm të domain për secilën gjuhë dhe vend, ose të zgjedh për fjalë kyçe të lokalizuara.

Për të kuptuar më mirë SEO-në më të mirë për strategjitë e vendeve të shumta, unë kam pyetur komunitetin e ekspertëve për këshillat e tyre, dhe përgjigjet e tyre të gjitha janë shumë interesante!

A po synoni disa vende me strategjinë tuaj të SEO? Cilët, si po e bëni atë, me cilat rezultate?

Sidoqoftë, shumica e këtyre zgjidhjeve në të vërtetë kërkojnë një invistent të madh në kohë dhe para. Zgjidhja më e mirë, të cilën unë e kam miratuar për faqen time të internetit, dhe më solli 75% më shumë vizita, thjesht duke përdorur një përkthim të lokalizuar, shoqëruar me etiketat e duhura HREF dhe duke përdorur nën-dosje të ndryshme për çdo gjuhë.

Përderisa e gjithë përmbajtja ime është shkruar fillimisht në anglisht, duke përdorur shërbimin tim të përkthimit që mund të përkthehet në më shumë se 100 gjuhë, unë arrita të zgjëroj mundësinë time. Provoni për veten tuaj dhe kontrolloni këtë artikull versionet e lokalizuara dhe më kontaktoni për një kuotë:

David Michael Digital: mjet fjalen për të kërkuar fjalë kyçe në ekonomitë e tjera

Unë synoj vende të ndryshme për SEO dhe përdor disa teknika pak më të ndryshme për ta bërë atë.

Unë jam nga Britania e Madhe, dhe përgjithësisht synoj fjalët kyçe më të njohura në Amerikë pasi ka vëllim shumë më të lartë kërkimi. Unë përdor mjetin fjalen Ahrefs për të kërkuar për fjalë kyçe të lidhura në ekonomi të tjera kryesore që flasin anglisht, të tilla si Kanada, Australi, Britani e Madhe, Zelanda e Re. Kjo më ndihmon të renditem në këto vende për ato fjalë kyçe.

Unë gjithashtu synoj vendet në të gjithë Evropën që kanë një nivel të lartë të anglishtes (si Gjermania). Unë e bëj atë duke u lidhur posaçërisht me burime nga vendi i tyre. Për shembull, kur referoj ligjet e një vendi të së drejtës së autorit, unë mund të lidhem me versionet e SH.B.A.-së dhe Gjermanisë. Ndërsa shkruaj vetëm në anglisht, unë referoj në mënyrë të veçantë vendet e tjera në artikujt e mi, dhe në tekstin alt për imazhe. Unë e gjej këtë ndihmon që fjalët e mia të renditen në vende të ndryshme.

David u mëson bizneseve dhe sipërmarrësve sekretet e marketingut dixhital të suksesshëm. Ai punon me klientët për t'i ndihmuar ata të kuptojnë bazat e SEO, Udhëzimet e kopjimit UX, dhe blogjet, duke i lejuar ata të rrisin vizitorët, të konvertojnë më shumë shitje dhe të transformojnë praninë e tyre në internet.
David u mëson bizneseve dhe sipërmarrësve sekretet e marketingut dixhital të suksesshëm. Ai punon me klientët për t'i ndihmuar ata të kuptojnë bazat e SEO, Udhëzimet e kopjimit UX, dhe blogjet, duke i lejuar ata të rrisin vizitorët, të konvertojnë më shumë shitje dhe të transformojnë praninë e tyre në internet.

Kate Rubin, Zgjatje Rubin: 8 fusha të veçanta që synojnë gjeo-rajone

Zgjatje Rubin është një nga furnizuesit kryesorë në internet të zgjerimeve të flokëve me cilësi të lartë. Ne jemi me qendër në Zvicër, por operojmë 8 fusha të veçanta që synojnë gjeo-rajone të Zvicrës, Gjermani, Austri, Poloni, Francë, SHBA dhe Australi. Ne punojmë ngushtë së bashku me një agjenci të marketingut dixhital për të ndihmuar në menaxhimin e SEO të secilit prej këtyre fushave, së bashku me një ekip kontraktuesish që flasin vendas për të krijuar përmbajtje sipas nevojës. Të dy pronarët flasin gjithashtu polonisht, gjermanisht dhe anglisht, gjë që sigurisht ndihmon në administrimin e përmbajtjes dhe shërbimit ndaj klientit të dyqaneve të ndryshme.

Rezultatet janë treguar të frytshme nga një perspektivë e SEO në shumë mënyra pasi jemi në gjendje të synojmë tregjet lokale me më shumë autoritet dhe besim dhe të konkurrojmë për fjalë kyçe me vlerë të lartë. Duke pasur parasysh preferencën e Google për të renditur lokalin ku është e mundur, besoj se funksionon në avantazhin tonë. Kjo qasje sigurisht vjen me të metat e saj, do të thotë se kemi shumë punë të prera për ne që menaxhojnë 8 fusha.

Katarzyna Rubin është bashkëthemeluese e markës zvicerane të zgjatjes së flokëve, Zgjatje Rubin. Ajo ka punuar si profesioniste në industrinë e bukurisë dhe flokëve për më shumë se dy dekada, duke përfshirë kompani si L’Oreal dhe Schwarzkopf. Krahas burrit të saj, ajo është e apasionuar pas ofrimit të standardit më të lartë të shtesave të flokëve për gratë në të gjithë botën.
Katarzyna Rubin është bashkëthemeluese e markës zvicerane të zgjatjes së flokëve, Zgjatje Rubin. Ajo ka punuar si profesioniste në industrinë e bukurisë dhe flokëve për më shumë se dy dekada, duke përfshirë kompani si L’Oreal dhe Schwarzkopf. Krahas burrit të saj, ajo është e apasionuar pas ofrimit të standardit më të lartë të shtesave të flokëve për gratë në të gjithë botën.

Stacy Caprio, Mat-Maa Matata: gjuhë, shtrirje domeni dhe pritje

Unë kam një sit të mjaltit manuka në anglisht dhe frëngjisht, dhe faqja angleze synon SH.B.A. ndërsa faqja franceze synon Francën dhe vendet që flasin frëngjisht si Kanada. Dallimi kryesor midis dy vendeve është gjuhët në të cilat janë shkruar, ndryshimi i dytë është shtrirja e domenit, .com vs .fr, dhe e treta është hostimi, njëra është pritur në MB dhe tjetra në SH.B.A. zgjedh vendndodhjen e serverit dhe vendndodhjen e synuar gjeografik.

Stacy Caprio, Ma-nuka Matata
Stacy Caprio, Ma-nuka Matata

Artjoms Kuricins, SEO dhe Menaxher i Përmbajtjes, Shumë gjuhë Tilti: gjuhë, fjalët kyçe / kërkesë dhe lidhjet lokale

Aktualisht jemi në shënjestër të Gjermanisë, Austrisë, Mbretërisë së Bashkuar, Francës, Finlandës dhe ne po planifikojmë të zgjerojmë listën. Strategjitë e përdorura mund të përmblidhen në 3 pjesë: gjuhë, fjalët kyçe / kërkesë dhe lidhjet lokale.

1) Pjesa më e drejtpërdrejtë e SEO ndërkombëtare është përkthimi i përmbajtjes në gjuhën e vendit përkatës. Në përgjithësi, finlandezët kërkojnë gjëra në finlandisht dhe gjermanisht në gjermanisht. Nëse përmbajtja juaj është përkthyer, ka më shumë të ngjarë të korrespondojë me fjalën e përdorur nga i huaji që kryen kërkimin. Mund të duket e parëndësishme, por është baza për çdo synim ndërkombëtar.

2) Hulumtimi i lokalizuar i fjalëve për fjalë ka për qëllim të zbulojë kërkesën në një vend të caktuar dhe formulimin me të cilin shprehet kjo kërkesë. Edhe nëse disa vende përdorin të njëjtën gjuhë, njerëzit mund të flasin ndryshe për të njëjtat gjëra. Ne e zbulojmë atë dhe rregullojmë përmbajtjen në përputhje me rrethanat.

3) Marrja e linqeve në gjuhën lokale në faqet lokale është e rëndësishme, sepse sinjalizon rëndësinë e një faqe në internet në atë vend të veçantë. Nëse një sit francez ka lidhje të vetme nga faqet e internetit britanike, në thelb do të thotë se përmbajtja e tij është më e rëndësishme për britanikët sesa francezët. Nëse kjo është ajo që dëshironi, mirë, por në përgjithësi qëllimi ynë është saktësisht e kundërta.

Farhan Karim, Strategjik i marketingut dixhital, AAlogics Pvt Ltd: Etiketa skema dhe postime specifike për vendin

Ne jemi duke synuar SEO multi-rajonalë duke optimizuar gjëra të tilla si hierarkia e titujve tuaj, përshkrimi (metadata) dhe etiketat img alt => me fraza të fjalëve të veçanta për vendin.

Duke e bërë atë një hap më tej, unë do të rekomandoja fuqimisht përdorimin e gjuhës skematike të vendit / vendndodhjes për të përmirësuar dhe optimizuar më tej vendndodhjet tuaja. Për shembull, etiketat Schema si forma dhe GeoCoordinate do t'ju lejojnë të forconi më tej vendin tuaj në shënjestër brenda faqeve të uljes specifike të vendit.

Shumë njerëz bëjnë faqe të ndryshme të vendeve të veçanta që funksionojnë mirë.

Sidoqoftë, ekziston edhe një mënyrë tjetër nëse nuk doni të bëni faqe specifike për vendin kur bëhet fjalë për shërbimet profesionale. Ju mund të hapni një faqe BLOG dhe të filloni postimet specifike të vendit atje. Optimizoni ato faqe me hulumtimin e duhur të KW, vendosni emrat e rajoneve në tituj, tituj, përshkrime dhe përmbajtje. Filloni njoftimet për shtyp dhe lidheni përsëri me ato postime në blog.

Farhan Karim, Strategjik i marketingut dixhital, AAlogics Pvt Ltd
Farhan Karim, Strategjik i marketingut dixhital, AAlogics Pvt Ltd

Saqib Ahmed Khan, Ekzekutiv i marketingut dixhital në PureVPN: faqe në gjuhë të shumta me domen të duhur të nivelit të lartë

Ne jemi duke synuar 4 rajone nga gjuhët që përdorin fushën e nivelit të lartë. Nëse jeni të vendosur për të synuar disa vende, atëherë unë do t'ju sugjeroja të merrni faqen tuaj në gjuhë të shumta me domenin e duhur të nivelit të lartë. Avantazhi i bërjes së kësaj është se ju do të gjeni konkurrencë shumë më të ulët në atë rajon sepse një fjalë kyçe si Best VPN është duke u synuar nga shumë site në gjuhën angleze, por do të jetë në shënjestër të disa siteve në gjuhën gjermane pasi Garman flitet mjaft më pak se anglishtja. Sidoqoftë, nëse po synoni vende specifike si Mbretërinë e Bashkuar ose Kanada, atëherë shkoni për ccTLD .uk dhe .ca. Shtoni përmbajtje lokale për përdoruesit dhe merrni lidhje nga faqet e këtij rajoni. Shmangni përdorimin e nëndrejtorive si .com / fr (për rajonin e Francës) sepse nëse faqja juaj penalizohet, faqja juaj do të hiqet nga motori i kërkimit, por nëse keni një nënfushë që përfshin .fr atëherë Google do ta konsiderojë atë si një fushë të veçantë dhe do të nuk kanë asnjë efekt tek njeri-tjetri. Shtoni etiketën href-lang si duhet në faqen tuaj në mënyrë që motori i kërkimit të gjejë faqet përkatëse si duhet. Do të jetë më mirë dhe me kosto efektive nëse punësoni një shkrimtar të përmbajtjes në atë gjuhë specifike. Zbatoni këto praktika në strategjinë tuaj dhe do të gjeni rezultatet më të mira.

Domantas Gudeliauskas, Menaxher Marketingu, Zyro: përkthyes të brendshëm për secilin rajon

Kështu që ne i identifikuam vendet tona kryesore herët kur planifikon një strategji SEO.

Kjo na ndihmoi të përmbushim disa parakushte, duke pasur përkthyes të brendshëm për secilin rajon, dhe specialistë SEO të folur amtare për të ndihmuar në hulumtimin e fjalëve.

Pasja e të punësuarve në shtëpi lejon një rregullim më të lehtë për një shans më të lartë të suksesit. Duke folur për rezultatet, në Indonezi, Brazil, Spanjë dhe lokale të tjera, ne arritëm të kalojmë nga 0 klikime në 2k në ditë në më pak se 3 muaj.

Domantas Gudeliauskas është një Menaxher Marketingu në Zyro - një krijues i faqeve të internetit me AI.
Domantas Gudeliauskas është një Menaxher Marketingu në Zyro - një krijues i faqeve të internetit me AI.
 
 Zyro

Megan Smith, Kryeshefi Ekzekutiv, Dosha Mat: sigurohuni që po kryeni kërkime të hollësishme për fjalen

Ne jemi një ndërmarrje shoqërore e-tregtie femër e drejtuar në industrinë e shëndetit dhe Wellness. Kemi përvojë disa vjeçare me SEO dhe, në mënyrë të veçantë duke përdorur SEO për të synuar klientët në shumë vende. Në përvojën time, tipi im # 1 është të siguroj që po kryeni hulumtime të hollësishme të fjalëve në lidhje me secilin vend që dëshironi të synoni. Në shumë raste, kërkuesit në vende të ndryshme do të përdorin fjalë kyçe të ndryshme për të kërkuar të njëjtën gjë. Kjo është veçanërisht rasti kur një vend ka gjuhë të ndryshme. Pasi të keni identifikuar fjalët kyçe të ndryshme që përdoren në vende të ndryshme, unë sugjeroj të krijoni përmbajtje bloge me gjelbërim të përhershëm që do t'ju ndihmojë të renditni për ato fjalë kyçe të ndryshme. Shpesh mund të jetë një ide e mirë për të krijuar përmbajtje të ndryshme të përqendruara tek lexuesit nga vendet e ndryshme, pasi kjo pastaj mund të përqendrohet në fjalë kyçe të ndryshme në fjalë dhe gjithashtu të ofrojë përmbajtje më specifike për lexuesit në atë vend. Ju mund të duhet gjithashtu të përdorni një përkthyes profesionist për të siguruar që përmbajtja juaj të jetë në gjuhën e duhur dhe sa më profesionalisht të jetë e mundur. Duke bërë këtë, përmbajtja juaj do të ketë mundësinë më të madhe të renditni mirë për fjalë kyçe të shumta të vëllimit të lartë dhe të merrni sa më shumë ekspozim të jetë e mundur në një larmi vendesh të ndryshme.

Megan Smith, Kryeshefi Ekzekutiv, Dosha Mat
Megan Smith, Kryeshefi Ekzekutiv, Dosha Mat

Jay Singh, Bashkëthemelues, LambdaTest: Ka kaq shumë aktivitete për të kryer SEO

Ka kaq shumë aktivitete për të kryer SEO dhe renditur faqen tuaj në SERP të lartë.

 • 1. Shënimi
 • 2. Dorëzimi i drejtorisë
 • 3. Dorëzimi i artikullit
 • 4. Postimi i të ftuarve
 • 5. Dorëzimi i figurës
 • 6. Njoftim për shtyp

Nëse dëshironi të bëni SEO në shumë vende, ka shumë mundësi si:

 • 1. Ju duhet të kërkoni në faqet që kanë DA të lartë dhe renditje të shkëlqyeshme Alexa sipas domainit tuaj ose faqeve që kanë DA të mirë që lejojnë paraqitjet falas.
 • 2. Kërkoni për faqet e paraqitjes së artikullit si Medium dhe më shumë që lejojnë paraqitjen në të njëjtën ditë.
 • 3. Faqja që do të eksploroni së pari kontrolloni trafikun nga Semrush, Ahref, Moz, etj.
 • 4. Mund të shkoni edhe në forumin, postimin e komunitetit gjithashtu. Ka kaq shumë site si Quora, dhe ju mund të gjeni të tjerë sipas produktit dhe shërbimeve tuaja.
 • 5. Njoftimi për shtyp është gjithashtu një shembull i shkëlqyeshëm

E gjithë kjo strategji ju ndihmon të merrni më shumë trafik nga vende të ndryshme !!

Filip Silobod, Specialist i SEO @ Marketingu i ndershëm: ju nuk mund të merrni ndonjë renditje përveç nëse keni përmbajtje në atë gjuhë

Kam punuar me biznese që kanë faqe shumëgjuhëshe dhe kjo është mënyra e vetme për të bërë SEO ndërkombëtare. SEO ndërkombëtare është e mundur të bëhet me një ndihmë të një përkthyesi, sepse akoma mund të gjeni frazat më të kërkuara në çdo gjuhë me të njëjtat mjete si planifikuesin e fjalëve Google.

Unë do t'ju tregoj një histori shumë insightful nga një sit i popullarizuar i tregtisë elektronike nga një projektues i argjendarisë. Unë u detyrova të shikoja SEO e tyre dhe të bëja një kontroll për të parë se si janë gjërat. Shtë një stilist i njohur në Estoni i cili ka një sit të tregtisë elektronike në anglisht.

Pas disa hulumtimeve, unë u çudita kur zbulova që siti nuk renditet për një fjalë kyçe të vetme jo të markës në gjuhën Estoneze! Thjesht sepse faqja e tyre ishte vetëm në anglisht. Duke qenë një markë e njohur dhe duke qenë e vendosur në Estoni do të mendoja se Google do ta kuptonte, por nuk ndodh. Duket se nuk mund të merrni ndonjë renditje përveç nëse keni përmbajtje në atë gjuhë.

Lessshtë e panevojshme të thuhet se faqja është punuar për t'u përkthyer plotësisht dhe do të ketë një rritje të madhe në trafikun jo të markave në vitet e ardhshme. Diçka që duhej të bëhej vite më parë, imagjinoni të gjithë trafikun dhe shitjet e mundshme të humbura.

Filip Silobod, Specialist i SEO @ Marketingu i ndershëm
Filip Silobod, Specialist i SEO @ Marketingu i ndershëm

William Chin, Konsulent në Ueb, PickFu.com: përdorni qasjen ccTLD

Shumica e klientëve të mi do të synojnë (.ca, .com, .co.uk (ose .uk) dhe .com.au (ose .au). Normalisht, ata do të shkojnë pas vendeve që flasin anglisht. Megjithatë, pasi të zgjerohen në një gjuhë tjetër (si Mandarin ose Spanjisht), që zakonisht hap portat e përmbytjes, në mbi 20 faqe të ndryshme të vendit specifik.

Zakonisht, mënyra se si unë i këshilloj klientët e mi të bëjnë SEO ndërkombëtare është kjo:

Nëse jeni duke krijuar një sit me përmbajtje të ngjashme, përdorni metodën ccTLD dhe blini domenet / TLD që dëshironi, dhe më pas vendosni etiketat tuaja hreflang për secilin vend ku dëshironi të renditeni. Sigurohuni që nuk bëni përkthime të makinerive dhe ju merrni një shkrimtar të lokalizuar nga vendi ku dëshironi të renditeni (sepse algoritmi dhe përdoruesit do të jenë në gjendje të tregojnë përmbajtje të rrjedhshme kundrejt përmbajtjes së përkthyer).

Për shembull:
 • shembull.com
 • shembull.ca
 • shembull.es
 • shembull.br

etj.

Tjetra, verifikoni secilën domen në tastierën e kërkimit të Google dhe regjistroni ato domene specifike nën etiketat e tyre përkatëse gjuhësore. Përmbajtja do të jetë SHUM e ngjashme në të gjitha instancat e ndryshme të faqeve tuaja (përveçse ndoshta oferta dhe çmimi i produktit), por do të keni një zgjidhje të fortë për t'u renditur në vend në secilin vend. Ajo që Google do të bëjë me TLD dhe etiketat është shërbimi i uebfaqes / gjuhës përkatëse, për njerëzit që janë në kërkim të shërbimit ose produktit tuaj. Pra, në vend që të bëni një kontroll gjeo (që është një nga disa pronarë të faqes në internet) - ju thjesht mund ta lejoni Google të bëjë kontrollin gjeo-verifikues për ju!

Rezultatet e mia kanë qenë të përziera duke bërë këtë qasje. Kam parë grada të forta, por shndërrime më të ulëta për shkak të mungesës së kuptimit të lokaliteteve në vendet në të cilat jemi zgjeruar. Për vendet ku funksionon, ju lejon të hapni një treg të ri me produkte potencialisht të ndryshëm dhe një personalitet të ri blerës!

Simon Ensor, Themeluesi dhe Drejtori Menaxhues, Catchworks: duke siguruar që kodi juaj href lang të jetë vendosur

Ekzistojnë një sërë aspektesh kritike ndaj SEO ndërkombëtare që kërkohen para rregullimit të strategjive dhe mesazheve sipas tregjeve lokale. Ju do të duhet të zgjidhni se si do të strukturohet faqja e internetit për të synuar vendet specifike, zakonisht përmes nënfushave ose nën-dosjeve. Ne kemi zbuluar gjithmonë se nënfushat zvogëlojnë rreziqet që lidhen me një strategji nënfushash, duke përfshirë kalimin e autoritetit midis faqeve.

Për më tepër, sigurimi që kodi juaj href lang të jetë konfiguruar si duhet (përfshirë vetë referimin href lang) siguron qartësi në shënjestrimin e gjuhës dhe vendndodhjes. Në fund të fundit, për temën e gjuhëve, është e rëndësishme që përmbajtja të përkthehet profesionalisht. Jo vetëm që kjo shmang ndonjë rrezik nga përmbajtja e rrotulluar, por gjithashtu siguron një përvojë më të madhe të përdoruesit për shkak të nuancave të përfshira në përkthimin e drejtpërdrejtë.

Shtë e qartë se një pjesë kryesore e një strategjie ndërkombëtare të SEO është të përshtatni shënjestrimin dhe përmbajtjen tuaj sipas secilit treg individual. Ndryshimet e terminologjisë midis rajoneve dhe sjellja e blerjes mund të jenë në mënyrë drastike të ndryshme. Sidoqoftë, pa themelet teknike, çdo fushatë e SEO do të përpiqet të prodhojë rezultate pavarësisht nga shënjestrimi i saj ndërkombëtar.

Tom Crowe, Konsulent SEO: përdorni etiketën Hreflang e cila specifikon edhe gjuhën dhe vendin

Një shembull i veçantë është interesant, i cili është nga një kompani e kuponëve që shënjestruan edhe Gjermaninë dhe Austrinë, pavarësisht se ata flisnin të njëjtën gjuhë. Mashtrim është të ndërtoni faqe të ndara dhe të përdorni meta etiketën Hreflang i cili specifikon gjuhën dhe vendin në të cilin synon kjo faqe. Kjo do të thotë që kur një përdorues kërkon Google, ai do të identifikojë vendin nga është dhe do t'i prezantojë ato me një faqe të saktë për ta. Në këtë rast, faqet e kuponit ishin për të njëjtën dyqan, por ofertat promovuese në ato faqe aplikoheshin ekskluzivisht për vendin specifik. Pra, marrëveshjet në Austri ishin të ndryshme nga marrëveshjet në Gjermani.

Sigurisht, ndryshime dhe optimizime të ndryshme mund të bëhen në faqe për të përmendur vendin specifik nëse dëshironi, por mënyra kryesore për të arritur shënjestrimin e suksesshëm të vendit është me zbatimin e saktë të etiketës Hreflang.

Julia Mankovskaya, menaxher i marketingut dixhital, Daxx: përktheni përmbajtjen, pastaj optimizojeni atë

Unë dhe ekipi im po synojmë shumë vende, ndërsa zgjedhim përmbajtjen.

Rajonet kryesore janë SH.B.A., Gjermania, Hollanda, Australia, Mbretëria e Bashkuar. Për të përfituar sa më shumë nga SEO, kemi lëshuar tre versione të faqes në internet: anglisht, holandisht dhe gjermanisht.

Versiondo version që synon të arrijë audiencën tonë të synuar dhe është optimizuar veçmas për fjalët kyçe përkatëse.

Përkundër faktit, ekzistojnë fjalë kyçe të ngjashme në gjuhë të ndryshme (për shembull dhënia e softuerëve) përmbajtja e shkruar për një vendndodhje të veçantë, për shembull, përmbajtja e cila është shkruar në gjermanisht për lexuesit gjermanofolës, renditet më e lartë në Google për shkak të rëndësisë.

Këshillat e mia:
 • 1. Së pari, ne përkthejmë përmbajtjen, pastaj e optimizojmë atë.
 • 2. Ne hulumtojmë fjalët kyçe për një vendndodhje të veçantë, jo vetëm për t'i përkthyer ato.
 • 3. Ne e bëmë përmbajtjen të rëndësishme për vendndodhjen që synojmë. P.sh. përdorni statistikat përkatëse, monedhën.

Falë kësaj pune, ne kemi një shtesë 12% të trafikut tonë të përgjithshëm çdo muaj, përkundër faktit se ky optimizim nuk është detyra në të cilën përqendrohemi të gjitha përpjekjet tona.

Juliya Mankovskaya është një menaxher i zjarrtë i marketingut dixhital në Daxx me 3 vjet përvojë. Ajo është e apasionuar pas marketingut, SEO, IT dhe teknologjive moderne. Aktualisht, Juliya është përgjegjëse për SEO, Marketingu i përmbajtjes, SMM.
Juliya Mankovskaya është një menaxher i zjarrtë i marketingut dixhital në Daxx me 3 vjet përvojë. Ajo është e apasionuar pas marketingut, SEO, IT dhe teknologjive moderne. Aktualisht, Juliya është përgjegjëse për SEO, Marketingu i përmbajtjes, SMM.
 
 Daxx

Andrew Allen, Themelues, Rritje: ne synojmë vende të ndryshme duke përdorur nën-dosje gjuhësh

Ne sigurojmë që synojmë vende të ndryshme duke përdorur nën-dosje të gjuhëve të shumta, p.sh. / us / për një uebfaqe specifike në SHBA, dhe / fr / për një faqe interneti specifike frënge. Kjo u jep faqeve tona mundësinë më të mirë të renditjes në secilin vend, pasi kemi URL të dedikuara për secilën gjuhë. Ne gjithashtu atëherë sigurojmë që ndërtojmë harta harte me porosi për secilën nën-dosje, dhe i ngarkojmë ato në pronën e tyre specifike të Konsolës së Kërkimit Google, ku gjithashtu mundësojmë përcaktimin e saktë të gjeo-gjeografisë. Për të parandaluar kanibalizimin, ne shtojmë etiketa href-lang në secilën faqe për të informuar Google për krijimin e faqes në internet. Nëse synojmë vendet që padisin të njëjtën gjuhë, atëherë gjithashtu përpiqemi të krijojmë një kopje unike, në mënyrë që të mos përdoret përsëri.

Themeluesi i Rritje, një mjet SEO që është ndërtuar posaçërisht për të ndihmuar bizneset e vogla dhe fillestarët të bëjnë SEO e tyre.
Themeluesi i Rritje, një mjet SEO që është ndërtuar posaçërisht për të ndihmuar bizneset e vogla dhe fillestarët të bëjnë SEO e tyre.
 
 Rritje

Shiv Gupta, Drejtori i Përgjithshëm i Prodhuesve: Lokalizoni Markën tuaj duke Bëni Hulumtim për Fjalë kyçe

Kur bëhet fjalë për SEO për shumë vende, Ju duhet të merrni parasysh identifikimin e konkurrencës tuaj parësore në vendin e zgjedhur. Përveç kësaj, duhet të përcaktoni se për cilat fjalë kyçe janë renditur në vendet tuaja të synuara dhe do të jeni në gjendje të zgjidhni ato më të mirat për t'u përdorur për SEO tuaj. Ju duhet të përdorni mjete domeni vs domain, të tilla si SEMrush për të marrë jetën tuaj më të lehtë për të gjetur fjalë kyçe të vlefshme. Kjo ju lejon të krahasoni veten kundër fushave të konkurrencës suaj për sa i përket fjalëve të zakonshme dhe unike.

Pasi të merrni ide të vlefshme për fjalë kyçe, duhet të merrni parasysh krijimin e përmbajtjes në gjuhën lokale. Kjo do të ndihmojë markën tuaj të angazhohet me klientët vendas.

Rritësit është një agjenci e marketingut dixhital që ofron një gamë të gjerë shërbimesh nga SEO, Zhvillim Ueb, Dizajn i Uebit, E-commerce, Dizajn UX, Shërbime SEM, Punësim i Përkushtuar i Burimeve dhe nevoja të marketingut dixhital!
Rritësit është një agjenci e marketingut dixhital që ofron një gamë të gjerë shërbimesh nga SEO, Zhvillim Ueb, Dizajn i Uebit, E-commerce, Dizajn UX, Shërbime SEM, Punësim i Përkushtuar i Burimeve dhe nevoja të marketingut dixhital!

Yunus Ozcan, bashkëthemelues në I shkathët: ne duhej të bënim një strategji të përgjithshme SEO

Ne kemi menduar shumë për këtë ndërsa përpiqeshim të marketingut [I shkathët] në të gjithë botën. Shtë e vështirë të zhvillosh një strategji të ndryshme SEO për secilin vend. Kjo është arsyeja pse ne është dashur të bëjmë një strategji të përgjithshme SEO. Ne vendosëm se mënyra më efektive për ta bërë këtë ishte marrja e linjave të ndryshme nga secili vend. Ishte vërtet sfiduese, por ia vlente. Pas një pike, linjat e lidhjes fillojnë të rriten në mënyrë spontane dhe të kthehen nga vendet që kurrë nuk prisnit të fillojnë. Tani, vizitorët nga gati e gjithë bota vijnë në faqen tonë të internetit.

Si mënyrë e dytë, ne duhej të bënim marketing të drejtpërdrejtë. Mënyra më e mirë për këtë ishte LinkedIn dhe faqet e forumit. Ne gjetëm audiencën tonë të synuar nga këto platforma dhe filluam të bëjmë oferta që mund t'u interesojnë atyre. Ne dhamë kuponë zbritje, anëtarësim falas, etj. Vendet që donim të merrnim më shumë vizitorë ishin Shtetet e Bashkuara dhe vendet evropiane. Dhe pesë vendet e para ku kemi më së shumti vizitorë tani Shtetet e Bashkuara, India, Turqia, Mbretëria e Bashkuar dhe Gjermania. Pothuajse tamam ashtu siç donim.


Comments (0)

Lini një koment